Bezár

Hírarchívum

Hungarian_Startup_University

Légy Te a jövő innovátora!

Légy Te a jövő innovátora!

2020. augusztus 27.
1 perc

A Virtus program egyik általános célkítűzése a startup kultúra kialakítása a Szegedi Tudományegyetemen. Ennek támogatására csatlakozott az SZTE a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Hungarian Startup University Programjához, ami egy gyakorlatorientált, kétszemeszteres kurzus keretében támogatja a hallgatók megoldás központú gondolkodásmódját és fejleszti innovatív készségeiket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az első szemeszter középpontjában az alábbi témák állnak:

  • Mi az innováció? Mi az, hogy startup?
  • Ötletvalidáció – honnan tudom, hogy elég jó az ötletem?
  • Üzleti és pénzügyi tervezés
  • Piacralépés
  • A szellemi tulajdon védelme
  • Felkészülés a befektetésre
  • Pitch – az ötlet bemutatása

A hallgatók megismerkedhetnek az innovációs- és startup ökoszisztéma helyzetével és kapcsolatrendszerével. Emellett, az innvoációk hasznosításához fűződő gazdasági vonatkozásokkal és a szellemi tulajdonjog releváns elemeivel.


Emelkedj_ki_a_tomegbol


Az oktatás online történik az erre kialakított e-learning rendszerben, amihez a kurzus résztvevői korlátlan hozzáférést kapnak. Itt megtalálható minden ajánlott irodalom, illetve videók és hanganyagok, amelyek segítenek elsajátítani az innovatív ötletek piacra való eljuttatásának folyamatát, állomásait, eszközeit és módszereit.


A második szemeszterben, az első félév utáni legjobb ötletek kerülnek kiválasztásra. Itt, már a konkrét ötleteken fognak dolgozni a hallgatók szakmai támogatás mellett. A kurzusra minden hallgató jelentkezhet kartól függetlenül, mivel az innováció minden területen jelen van és mindenki képes a saját területén innoválni.


További információ itt érhető el. Kérdés esetén a virtus@rekt.szte.hu email címre várják a megkereséseket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek