SZTE Info

Tájékoztató a Belgyógyászati Klinika költözéséről

Értesítjük a betegeket, hogy 2020. augusztus 1-től a Belgyógyászati Klinika Korányi fasor 8-10. szám alatti telephelyéről betegellátó tevékenységét a Nyugati Telephelyre, Kálvária sgt. 57. helyezi át.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A betegellátó egységek költözése folyamatosan történik, valamennyi járó- és fekvőbeteg részlegünket érinti, előreláthatólag a hónap végéig tart. Ezen időszak alatt a betegellátás a korábbiaknak megfelelően folyamatosan biztosított, kollégáink a megszokott előjegyzési telefonszámokon készséggel adnak tájékoztatást Önöknek.


Korábbi portaszolgálatunk (62/545-186) funkcióját a 62/341-677 telefonszám veszi át, előjegyzési telefonszámaink (62/544-999, 62/546-874) változatlanok. Regulárisan előjegyzett betegeink a változásokról értesítést kapnak.


A sürgős eseteket továbbra is a 410 ágyas klinikai tömbben működő Sürgősségi Betegellátó Osztály fogadja.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.