SZTE Info

Új oldal az online oktatással kapcsolatos tudnivalókról

Új, az online oktatással kapcsolatos felületet hoztak létre az SZTE-n, hogy egy helyen legyen elérhető a március 23-a óta működő digitális oktatással kapcsolatos minden fontos információ.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az online oktatással kapcsolatos információkat gyűjtötte össze egy új, az SZTE honlapjának főoldaláról elérhető aloldalon az SZTE Oktatási Igazgatóság. Az Online oktatás oldalon minden fontos tudnivaló megtalálható, amely a digitális oktatással kapcsolatban a hallgatókra és az oktatókra vonatkozik.


Az oktatóknak szóló aloldalon elérhető a CooSpace-es fórum, ahol az oktatók kérdéseket tehetnek fel a digitális oktatással kapcsolatban. Emellett a Couersera-val kapcsolatos főbb információkat is összegyűjtötték az oldalon. Az SZTE oktatói számára ezen kívül elérhető a Távoktatási Operatív Bizottság összes tájékoztató levele, melyek a digitális oktatással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat tartalmazzák. Az Elektronikus Tananyag Archívummal kapcsolatos minden információt összegyűjtöttek az oldalon, illetve az ajánlott könyvtári elektronikus szakirodalmi forrásokat is megtekinthetik az oktatók.


A hallgatóknak szóló menüpontban elérhető a CooSpace-szel és a Coursera-val kapcsolatos minden fontos tudnivaló és segítség. Ezen kívül a Távoktatási Operatív Bizottság hallgatóknak szóló tájékoztató levelei is megtalálhatók az oldalon. A hallgatók ezeken kívül az SZTE Klebelsberg Könyvtár és az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó tájékoztatói leveleit is elolvashatják.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.