SZTE Info

Nyelvvizsga nélkül is átvehetők a diplomák

A kormány döntése értelmében azon volt hallgatók is megkaphatják a felsőfokú végzettséget igazoló dokumentumot, akik nyelvvizsga hiányában nem vehették át oklevelüket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ez a rendelkezés a Szegedi Tudományegyetemen több ezer hallgatót érint. Valamennyi, korábbi főiskolai, egyetemi, alap- és mesterképzés, szakirányú továbbképzés volt hallgatója, aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett vagy tesz, megkapja az oklevelét, a képzési és kimeneti követelményei szerint az oklevél kiadásának feltételeként előírt nyelvvizsga kötelezettség teljesítése nélkül.


Tekintettel az érintett hallgatók nagy számára, az oklevelek kiállítása ütemezetten történik, az ehhez szükséges nyomtatványok megérkezése és az érintett hallgatókkal történt adategyeztetést követően.


Kérjük, kísérjék figyelemmel az egyetem, illetve az illetékes kar honlapját, valamint a Neptun üzeneteket.


Az oklevelek kiállításának és átvételének eljárási rendje:

  1. Az érintett hallgató adategyeztető űrlapot tölt ki a Moduloban. Kitöltéshez kattintson ide.
  2. Az adott kar ellenőrzi az adatokat és szükség esetén rögzíti, javítja a tanulmányi rendszerben.
  3. Az ellenőrzést követően elkészül az oklevél.
  4. Az elkészült oklevélről a hallgató e-mailben kap értesítést.
  5. Átvétel személyesen Szegeden, időpontfoglalással a József Attila Tanulmányi- és Információs Központban.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.