Bezár

Hírarchívum

Közérdekű program Szegeden az SZTE klinikáinak szerepvállalásával

Közérdekű program Szegeden az SZTE klinikáinak szerepvállalásával

2019. szeptember 23.
2 perc

A prosztatadaganat által érintett betegeknek meghirdetett, azonban mások számára is hasznos 10 Ezer Lépés Program Csongrád megyei állomása részeként ismeretterjesztő előadásokat, gyógytorna foglalkozást és figyelemfelhívó sétát szerveznek október 2-án Szegeden.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A prosztatarákról, a betegséggel való együttélésről, az életminőség és az életkilátások javításáról szóló ismeretterjesztő rendezvényt a Janssen által támogatott országos 10 Ezer Lépés Program részeként szervezi meg október 2-án, szerdán 15 órától, az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság Székházában a Magyar Rákellenes Liga.


10ezer_lepes


Csongrád megye minden településéről várják a résztvevőket Szegedre, ahol a prosztatadaganat által érintett betegeknek meghirdetett, azonban mások számára is hasznos 10 Ezer Lépés Program Csongrád megyei állomása részeként ismeretterjesztő előadásokat, gyógytorna foglalkozást és figyelemfelhívó sétát szerveznek. A rendezvényen nemcsak a férfiakra számítanak, hanem a nőkre is, mert sokszor rajtuk múlik, hogy a férfiak milyen segítséget fogadnak el vagy milyen aktivitást végeznek. A prosztatarák elleni demonstrációra nemcsak a betegség által érintetteket várják, hanem mindenkit, akinek van legalább egy 50 év feletti férfi az életében, aki fontos a számára.

 

Előadók:

- prof. dr. Bajory Zoltán, a szegedi Urológiai Klinika igazgatója

- dr. Maráz Anikó, onkológus, sugárterápiás szakorvos, a szegedi Onkoterápiás Klinika adjunktusa

- Kapitány Zsuzsanna gyógytornász

- Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke

 

10ezerlepes_logo


A közös figyelemfelhívó séta az előadások után, 16.15-kor indul a Somogyi utcából a Dugonics tér érintésével a Széchenyi térig, majd vissza.


A részvétel ingyenes, a helyszínen ugyancsak díjmentesen elérhetők lesznek különféle egészségügyi tájékoztató kiadványok is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek