Bezár

Hírarchívum

Bojte_Csaba_nyito

Böjte Csaba szemeszternyitó előadást tart az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karon

Böjte Csaba szemeszternyitó előadást tart az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karon

2019. szeptember 03.
2 perc

Hagyomány a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karon, hogy a tanév szorgalmi időszakát úgynevezett szemeszternyitó előadással indítják. A 2019-2020. tanév első hetében, 2019. szeptember 5-én Böjte Csaba ferences rendi szerzetes – többek között – a hátrányos helyzetű társadalmi csoportokról szól. Ez a program az SZTE JGYPK és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány együttműködésének a nyitánya is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szakmai együttműködési megállapodás születik a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Juhász Gyula Pedagógusképző Kar (JGYPK) és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány között. E kapcsolatnak az eredményét élvezhetik az SZTE JGYPK hagyományos, az egyetemi oktatás úgynevezett szorgalmi időszakának startját jelentő szemeszternyitó előadás-sorozatának a résztvevői.


Bojte_Csaba_JGYPK_j

A 2019-2020. tanév kezdetén, 2019. szeptember 5-én (csütörtökön) 14 órai kezdettel Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója tart előadást A hátrányos helyzetű társadalmi csoportok és gyermekek címmel. E szemeszternyitó programnak az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar díszterme (Szeged, Boldogasszony sgt. 6.) ad otthont.

 

Az SZTE JGYPK hagyománya az is, hogy a szemeszternyitó előadáson készült videofelvétel elérhető a videomegosztó portálokon. (Legutóbb 2019. március 6-án „Felkészültünk? A digitalizációs hatása az oktatásra” címmel habil. dr. Farkas Éva, az SZTE JGYPK egyetemi docense tartott szemeszternyitó előadást, amely utólag megtekinthető itt.) Böjte Csaba szemeszternyitó előadását rögzíti az SZTE JGYPK televíziója. E „JGY TV” videói elérhetőek az SZTE JGYPK honlapon is itt.

 

A szemeszternyitó előadás példája igazolja: az SZTE JGYPK és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány együttműködésének célja – a felek pedagógiai törekvéseivel összhangban –, hogy az oktatás, képzés és szakmai gyakorlatok területén segítsék egymást. Az SZTE JGYPK a dévai alapítvány szakmai programjával összefüggő, szabadon választható kurzusokat hirdet. Az együttműködő partnerek – az alapítvány a szakembereinek bevonásával – a közös témákról a pedagógusok továbbképzési programját fejlesztik ki és indítják el. Az alapítvány szakmai gyakorlat teljesítési lehetőséget nyújt Déván az SZTE JGYPK által gondozott szakok hallgatóinak. Így például az SZTE JGYPK tanító, óvodapedagógia, gyógypedagógia, szociálpedagógia, közösségszervezés, kisebbségpolitika, egészségfejlesztés szakos hallgatói gyűjthetnek tapasztalatot. Az SZTE JGYPK jelentette háttér és segítség természetesen erősíti a Dévai Szent Ferenc Alapítvány szakmai munkáját is.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek