Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

52661077_2121267437943143_9022688062156570624_n

Felkészültünk? A digitalizáció hatása az oktatásra - Szemeszternyitó előadás

Felkészültünk? A digitalizáció hatása az oktatásra - Szemeszternyitó előadás

2019. február 25.
1 perc

Folytatódik a Szemeszternyitó előadások hagyományos sorozata a JGYPK-n. A jubileumi tanév második félévében egy igen aktuális és a jövőbe tekintő előadást hallgathatunk meg, amely szimbolizálja, hogy a múlt értékeinek ápolása mellett a jövő feladataira is koncentrálunk.

Időpont: 2019. március 6. 14 óra

Helyszín: JGYPK 1051-es terem Boldogasszony sgt. 6


Előadó:

Habil. Dr. Farkas Éva egyetemi docens

SZTE JGYPK Művelődéstudományi Intézet


A XXI. század legnagyobb horderejű változását a digitalizáció és a robottechnika elképesztő fejlődése jelenti. Olyan új termelési tényezők, technológiák jelennek meg, amelyek korábban nem léteztek, mint például a tárgyak és szolgáltatások internete, a nagy adatmennyiség, a mesterséges intelligencia, a 3D nyomtatás, az autonóm rendszerek, a robotika stb. Az automatizáció egyelőre bizonyosan nem váltja fel, de minden eddiginél radikálisabban megváltoztatja az emberi munkavégzést és az átalakulás miatt a munkavállalóknak teljesen más tudásra lesz szükségük, mint eddig. Nemcsak az alacsony státuszú, hanem a magasan képzett és magas presztízsű munkakörökben is folyamatos megújulásra lesz szükség a képességek terén. Ezért bizonyossággal állíthatjuk, hogy a gyorsuló technikai fejlődéshez való alkalmazkodásban a tanulás a kulcs, és minden eddiginél valódibb értelmet kap a tényleges élethosszig tartó tanulás.


Az előadás kitér a negyedik ipari forradalom sajátosságaira, munkapiacra és oktatásra gyakorolt hatásaira, a változásokhoz való eredményes alkalmazkodás feltételeire, valamint arra, hogyan segítik, vagy éppen gátolják a jelenlegi oktatáspolitikai trendek a szembenézést az új technológiai forradalom kihívásaival.



Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek