Bezár

Hírarchívum

Játékos kommunikáció, avagy Nyelvi Kavalkád az SZTE-n

Játékos kommunikáció, avagy Nyelvi Kavalkád az SZTE-n

2019. október 04.
2 perc

Idén sem maradhatott el a Nyelvi Kavalkád az SZTE Idegennyelvi Kommunikációs Intézetben. A szervezők reggeltől estig várták az érdeklődőket a színes, játékos nyelvtanulós programra 2019. október 3-án.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Milyen nyelveken tanulhatnak az érdeklődők? Az intézet tanárai angol, latin, német, olasz, spanyol, francia, orosz, román nyelvre oktatják az egyetem hallgatóit. A külföldiek pedig magyarul tanulhatnak itt. Az SZTE hallgatói 16 egységnyi nyelvórát vehetnek fel térítésmentesen.


Útra fel! A résztvevők érkezésük után egy-egy útlevéllel és programismertetővel mehettek tovább, melyben minden állomás teljesítése után új pecsét landolt. Öt pecsét megszerzése után pedig nyereménnyel gazdagodhattak a szerencsések.


- Annak ellenére, hogy főként az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet diákjaihoz jutott el az esemény híre, minden SZTE-s diákot és a szegedieket is szívesen fogadtuk a programokra - mondta Kovács Mónika az IKI nyelvtanára, a rendezvény egyik szervezője. Az esemény fő célja, hogy a nyelvtanulás fontosságát és hasznosságát hangsúlyozzák, hogy miért jó idegen nyelveket tanulni.


A résztvevőket hagyományos, és interaktív játékok várták, mint például a keresztrejtvényfejtés, Scrabble, puzzle, Dixit, memóriajátékok. Kipróbálhatták magukat szintfelmérő írásbeli- és szóbeli nyelvvizsgán, valamint előadásokon is részt vehettek, melyeket külföldről érkező előadók tartottak. Az egyetemen tanuló külföldi diákok bemutatták országaikat.


- Főként az angoltudásom tesztelése és fejlesztése miatt jöttem, de a francia is vonzó számomra – hallottuk Márta Petrától. Az SZTE-s diák elmondta: hasznos és pozitív kezdeményezés, a hallgatók közelebb kerülhetnek egymáshoz a rendezvény által. Jobban megismerhetik egymás kultúráját.

 

A programot 2014-óta minden évben megrendezik az intézetben a Nyelvek Európai Napja alkalmából. 2016-ban Európai Nyelvi Díjat nyert.

 

SZTEinfo: Kubik Szintia

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek