Bezár

Hírarchívum

Karatéval bővül a testneveléskurzus-kínálat az SZTE-n

Karatéval bővül a testneveléskurzus-kínálat az SZTE-n

2019. november 13.
1 perc

November 9-én tartották meg a szegedi Bodor Karate és Rekreációs Közhasznú Sportegyesület első Karate Dojo ünnepélyes átadó rendezvényét a Cserzy Mihály utca 30/b. szám alatt. A jövőben a karate sportág kötelező testneveléskurzusként a Szegedi Tudományegyetem hallgatói számára is elérhetővé válik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A sportegyesület – Bodor Gábor sensei vezetésével – küldetésének érzi, hogy a fiatalok körében népszerűsítse a karate sportágat, továbbá erősítse a honvédelem és a társadalom kapcsolatát. A Bodor Karate Team a honvédség közelharc kiképzésében, személyesen Bodor Gábor a honvédelmi tartalékos állomány fejlesztésében is részt vesz. A Szegedi Tudományegyetem szoros kapcsolatot ápol a Magyar Honvédséggel: az egyetem rendezvényeihez kapcsolódva rendszeresen honvédelmi toborzópontokat állít fel, ezzel lehetőséget ad azoknak, akiket érdekel a katonai hivatás, az önkéntes tartalékos rendszer, valamint a Magyar Honvédség ösztöndíjai.


A Karate Dojo ünnepélyes átadóján az egyetemi oktatást is érintve elhangzott, hogy a jövőben a karate sportág az SZTE hallgatók igényeinek kiszolgálására, a kötelező testnevelés keretében, a választható képzési órák közé kerül. Az együttműködés eredményeként a november 9-én átadott karateteremben sportolhatnak majd az SZTE hallgatói. A 2019/2020. tanév II. félévben Bodor Gábor óraadóként tevékenykedik a szegedi egyetemen, és mivel angol nyelven is tart karate foglalkozásokat, így a külföldi hallgatók előtt is megnyílik ez a sportolási lehetőség.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek