Bezár

Hírarchívum

nyito_matematika_kepzes

50 éves a matematika oktatás az SZTE Gyakorló Gimnáziumban

50 éves a matematika oktatás az SZTE Gyakorló Gimnáziumban

2019. november 21.
1 perc

A matematika tagozat 50 éves évfordulóját ünnepelték az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolában november 20-án. Ebből az alkalomból nyugdíjas matematika tanárokat köszöntöttek, és Huhn András díjjal ismerték el a tehetséges matematikus diákokat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Matematikus délutánon ünnepelték az öt évtizedes matematikai tagozatot az SZTE Gyakorló Gimnáziumban 2019. november 20-án. Az ünnepélyes eseményen jelenlegi és volt matematikus tanulók, és nyugdíjas matematika tanárok is részt vettek.


50_eves_matematika_kepzes


– 1969-ben 7 intézmény kezdte meg a speciális matematika oktatást az akkori kormány és a Matematikai Kutatóintézet támogatásával. 50 év alatt generációk sokasága nőtt fel az iskola falai között, ezalatt pedig nagyon eredményes és sikeres tagozattá alakult a matematikai – mondta el Dr. Dobi János, az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola igazgatója, aki megnyitó beszéde után köszöntötte Pintér Lajosnét, Seres Lászlónét, és Némethné Varga Évát, akik egykor az intézményben tanítottak.


matematika_50_eves
A rendezvényen készült képek itt megtekinthetőek.


A matematikus délutánon, az ünnepélyes megnyitó után, átadták a Huhn András díjakat. Idén Somogyi Dalma és Varga Zalán nyerte holtversenyben az első díjat, Ludányi Levente pedig a harmadik díjat vehette át.


SZTEinfo

Fotó: Csukás Alexandra

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek