Bezár

Hírarchívum

nyito_cyber_verseny

Versenyfelhívás: Hungarian Cyber Security Challenge 2019

Versenyfelhívás: Hungarian Cyber Security Challenge 2019

2019. március 26.
3 perc

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet 2019-ben Hungarian Cyber Security Challenge 2019 (HCSC’19) néven egyéni IT Biztonsági versenyt szervez, amelynek célja a technikai képességek gyakorlása, az elektronikus információbiztonsági szakmai orientáció, a szakma népszerűsítése és új tehetségek felkutatása.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A verseny szervezői célul tűzték ki, hogy a résztvevők a magas szintű technikai feladatok megoldása során kompetitív szellemben és környezetben érezzék magukat, amely hozzájárul szakmai fejlődésükhöz. További cél egy szakmai közösség építése, amely során a résztvevőknek lehetőségük nyílik versenyzőtársaikat megismerni.


A versenyre jelentkezhet minden 18. életévét betöltött, de legfeljebb 28 éves magyar állampolgárságú természetes személy. A versenyre történő jelentkezésnek előképzettségi feltétele (iskolai végzettség) nincs, de a résztvevőknek a feladatok megoldásához az informatikai biztonság területén magas fokú elméleti és gyakorlati tudással kell rendelkeznie.


szorolap


A verseny alapjául szolgáló nyílt internetről elérhető technikai platformot az Avatao.com Innovative Learning Kft. fejleszti és üzemelteti. A hozzáférést, annak ellenértékét – a versenyjelentkezés után – a szervező biztosítja. A lebonyolító platform angol nyelven működik.


A verseny résztvevőinek a szervezők úgynevezett egyéni „capture the flag” (CTF) típusú feladatokat biztosítanak a portálon keresztül, amelyek egy közös feladatsorban lesznek elérhetőek. A feladatok megoldásához – azok nehézségi szintjétől függően – alapszintű vagy mélyebb technikai tudás szükséges.


Cyber_verseny_2019


A feladatok különböző informatikai biztonsági témákat érintenek, melyek az alábbiak:
a) Offenzív security (pl. exploit, sérülékenység-kihasználás);
b) Defenzív security (pl. logelemzés, hálózati forgalomelemzés, káros kód elemzés);
c) Biztonságos programozás (pl. C/C++ és python).


A verseny két fordulóban (elődöntő és döntő) kerül lebonyolításra. Az elődöntő lebonyolítása 2019.04.19 (péntek) 20:00 és 2019.04.21. (vasárnap) 20:00 óra között történik. A játék elkezdésére a jelzett időablakban nyílik lehetőségük a résztvevőknek. A játékban a feladatok végrehajtására a résztvevőknek 48 órájuk van. A verseny résztvevői otthoni környezetben saját eszközökön a lebonyolító platform segítségével, oda kapcsolódva, a platform technikai támogatásával és instrukciói alapján vehetnek részt a feladatok megoldásában.


A megjelölt korcsoport első tíz helyezettje jut a döntőbe, amelyet 2019.05.11-én (szombaton) rendeznek: a részvételhez a versenyzők személyes megjelenésére van szükség. A döntő helyszíne: Larus Étterem és Rendezvényközpont. A döntőbe jutott, nem budapesti lakosú versenyzők számára – igény esetén – a szervezők 2019.05.10-12. (két éjszaka) között térítésmentesen szállást biztosítanak, amelyet a döntőre való regisztrációkor szükséges jelezni.


A döntős személyek értékes tárgynyereményekben és elismerő oklevélben részesülnek. A verseny első három helyezettje továbbá részvételi lehetőséget nyer felső kategóriás nemzetközi és hazai szakmai konferenciákra (Black Hat, Def Con, Hacktivity). Az utazást, a szállást és a részvételi díjat a szervező finanszírozza.
A kiberverseny azon elődöntős versenyzői, akik nem jutottak a döntőbe, meghívót kapnak a döntő záró szakaszára (előzetes regisztrációhoz kötött). A záró szakasz alatt szakmai interaktív bemutatók, előadások, egy kivetített és szakmai kommentárral alátámasztott élő hacker szimuláció kerül lebonyolításra. A döntő egy közismert könnyűzenei együttes fellépésével zárul. Ekképpen a versenyre nevezett összes játékosnak lehetősége nyílik szakmai ismereteit bővíteni, további versenyzőkkel és az IT-biztonsági szegmens kapcsolódó területén dolgozó más szakemberekkel megismerkedni. A döntő zártkörű rendezvénynek minősül, annak befejező szakaszára (előzetes és helyszíni regisztrációt követően) a belépés díjtalan.


A versenyszabályzat itt elérhető.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek