Bezár

Hírarchívum

Virtus_Financial_cover

Pénzügyi és üzleti tervezési ismeretek workshopsorozatot tartottak az SZTE-n

Pénzügyi és üzleti tervezési ismeretek workshopsorozatot tartottak az SZTE-n

2019. március 07.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatósága és az Input Program „Jó gazda szeme hizlalja a startupot” címmel pénzügyi és üzleti tervezési ismeretek workshopsorozatot rendezett az SZTE Virtus Vállalkozáskatalizátor Program keretében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A három alkalmas gyakorlatias és interaktív workshopon a résztvevők elsajátíthatták a startupokhoz kapcsolódó pénzügyi és üzleti tervezéssel kapcsolatos főbb ismereteket, valamint mindazokat az üzleti praktikákat, amelyek segítségével hatékonyabban tudnak működtetni egy startupot és magabiztosabban pitchelni a befektetők előtt. Továbbá a workshop résztvevői megismerhették az üzleti terv elkészítésének logikáját, a beszámoló készítés szabályait és annak felépítését. Mindezeken túl, a résztvevők gyakorlati példákon keresztül megismerhették a jó és rossz üzleti gyakorlatokat, valamint csapatokat alkotva összeállítottak többek között üzleti tervet, cash flow táblát és one pagert.


IMG_9633_Virtus_Financial_worksho_csoportkep


A workshop előadója Szőcs Árpád volt, aki tíz évet dolgozott a pénzügyi szektorban, és lehetősége volt több hazai startup tőkebevonásában részt venni. Az előadótól megtudhattuk, hogy az üzleti tervezést nem csupán pénzügyi kérdésnek tartja, sokkal inkább az embert és annak motivációit keresi a számok mögött.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek