SZTE Info

kiemelt_veradas

III. Nagy SZTE Véradás a TIK-ben

Egy évvel ezelőtt arra kérték az SZTE polgárait, hogy mentsenek meg együtt 300 életet. A tavalyi véradás nem vár sikert hozott: 171 véradó 513 élet megmentéséhez járult hozzá. A rendkívül sikeres véradások után újra segíteni hívják az egyetemi polgárokat: az év 100. napján, április 10-én, a TIK-ben várják az önkéntes véradókat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Április 10-én 10 és 17 óra között a József Attila Tanulmányi és Információs Központban várnak minden jelenlegi és első véradót – és most még magasabbra szeretné tenni a Szegedi Tudományegyetem a lécet: reményeik szerint az SZTE az elsők között nyerheti el a „Véradásbarát Felsőoktatási Intézmény” címet!


Időpont foglalás az Országos Vérellátó Szolgálat honlapján. A véradáshoz szükséges okmányok: lakcím kártya, arcképes igazolvány és TAJ-kártya. Véradás előtt érdemes reggelizni és sok folyadékot inni. A véradás menetéről itt olvasható bővebb tájékoztatás.


szte_veradas_2019


A szervezők a véradók önkéntes segítségét ajándékcsomaggal köszönik meg, amelynek tartalma egy, a Király Zöldség által felajánlott kedvezményre jogosító kupon, az UrbanGo "Nyomkereső kalandozás Szeged belvárosában" által felajánlott kedvezményes kupon, egy mórahalmi fürdőbelépő, egy 500 forintos Erzsébet utalvány, valamint víz és csokoládé. Emellett a véradók között 17 órakor értékes ajándékokat is kisorsolnak. Gazdára talál három darab Borháló ajándékcsomag, két darab Classic Cafe ajándékutalvány 5000-5000 forint értékben, két darab Lucky Pizzéria ajándékutalvány és három darab SZTE-s ajándékcsomag.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.