SZTE Info

eotvozetVIII

Fiatal tudósok konferenciája az Eötvös Lóránd Szakkollégiumban

Ismét megrendezi az Eötvös Lóránd Szakkollégium az immár hagyománnyá vált Eötvözet Konferenciát. A rendezvényen közel 80 fiatal tehetség mutatja be tudományos munkáját. A háromnapos konferenciának, április 4-6. között a Szegedi Tudományegyetem TTIK Irinyi épülete ad helyet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A háromnapos rendezvényen mindenki megtalálhatja a saját érdeklődésének megfelelő témákat, ugyanis 14 különböző szekcióval készülnek a közönségnek. A témák érintik a biológiát, pedagógiát, kémiát és élettudományokat, fizikát, fölrajzot és társadalomtudományt, matematikát és informatikát, orvostudományt, pszichológiát. Az irodalom iránt érdeklődőket a kortárs irodalom és irodalomtudomány szekcióval várják, a történelem kedvelői pedig az ókortól a középkorig és az újkortól a jelenkorig témában hallgathatnak előadásokat. A gála vacsora előtt Dr. Hideghéti Katalin onkológus és Szilasi László író, egyetemi docens beszélget az író életrajzi ihletésű Luther kutyái című művéről.


A nyolcadik alkalommal megrendezett Eötvözet Konferencia kihagyhatatlan lehetőség az alap-, mester-, és PhD-képzésben részt vevő egyetemi hallgatók számára is. A tapasztalatszerzés mellett, kiváló alkalom arra, hogy a hallgatók megismerhessék diáktársaik kutatási tevékenységét a különböző szekciókban érdeklődésüknek megfelelően.


A rendezvény részletes programja itt érhető el. További információ itt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. november 13.

IMG_5871

A hazai felsőoktatás zászlóshajója, a Szegedi Tudományegyetem „kapitányi hídján” álló vezetőket sorra bemutatja a Szegedi Egyetem Magazin. Most az SZTE négy rektorhelyettese arról is vall, miként javíthatja tovább pozícióit a legfrissebb Quacquarelli Symonds ranglista szerint Magyarország legjobb egyeteme, a szegedi universitas.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • november 13. 08:00 - 15. 18:00
 • november 13.
  10:00 - 17:30
  Az SZTE JGYPK Művészeti Intézet Művészetelméleti és Művészetpedagógiai Kutatócsoportjának szervezésében
 • november 13. 13:00 - 15. 13:30
  Az SZTE ÁJTK Magyar Jogtörténeti Tanszéke és az MTA SZAB Jogtudományi Szakbizottsága szervezésében
 • november 13.
  14:00 - 16:00
  A Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Tudományok Osztálya tisztelettel meghívja Önt Kemény Lajos, az MTA levelező tagja "Az immunrendszer szerepe gyulladásos bőrbetegségekben" címmel tartandó székfoglaló előadására.
 • november 13.
  16:00 - 17:00
  Megnyitja: Horváth Janisz grafikusművész, kalligráfus, tipográfus
  Az SZTE Konfuciusz Intézet a kínai kalligráfia és festészeti tanfolyam alkotóinak legjobban sikerült műveiből kiállítást szervez a Rektori Épület átriumában. A megnyitón Horváth Janisz grafikusművész kalligráfia és festészeti bemutatóval egybekötött tárlatvezetést tart az érdeklődőknek.
  Megtekinthető november 20-ig, munkanapokon 08.00-20.00 óráig.