SZTE Info

ERC információs nap az SZTE-n

Az Európai Kutatási Tanács Végrehajtó Ügynöksége információs napot tart március 11-én az SZTE Dugonics téri központi épületében. Az angol nyelvű előadás célja, hogy tájékoztatást nyújtson a Horizont 2020 programról és az ERC támogatásokról.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz között. Részvételi szándékát a inno@rekt.szte.hu címen jelezze.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.