Bezár

Hírarchívum

ACSzeged

Egyéves az American Corner Szeged

Egyéves az American Corner Szeged

2019. március 19.
2 perc

Ezen a héten ünnepli egyéves születésnapját az American Corner Szeged. A Szent-Györgyi Albert Agórában található programirodának a 2018. március 21-i megnyitó óta 8000 látogatója volt. Összesen 140, amerikai kultúrával kapcsolatos, nyelvtanulást segítő vagy épp tudománynépszerűsítő eseményükön pedig több mint 4000 szegedi vett részt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem, Szeged városa, a Szent-Györgyi Albert Agóra és a budapesti Amerikai Nagykövetség együttműködésében létrejött American Corner Szeged elsődleges célja, hogy látogatói sokszínű programok, foglalkozások és előadások segítségével találjanak kapcsolódási pontokat az Egyesült Államokkal. Emellett itt tájékozódhatnak az érdeklődők az amerikai felsőoktatásról és a középiskolásoknak, egyetemistáknak szóló ösztöndíjakról is.

 

A megnyitó óta számos amerikai vendéget fogadott az American Corner Szeged. Az Egyesült Államok magyarországi nagykövete, David B. Cornstein után nemrégiben az Amerikai Külügyminisztérium oktatási és kulturális államtitkára találkozott fiatalokkal a programirodában. A közönség hallhatott már előadást amerikai művészektől, tudósoktól, diplomatáktól és Szeged testvérvárosa, az Ohio állambeli Toledo képviselőitől is.

 

Az American Corner legnépszerűbb programjai az angol nyelvi készségeket fejlesztő foglalkozások és az amerikai kultúra egy-egy szeletét bemutató előadások. Emellett a befogadó intézmény, az Agóra profiljához igazodva és a Corner technikai felszereltségének köszönhetően tudománynépszerűsítő programokat is szerveznek, jelenleg épp robotika szakkört és 3D nyomtatásba bevezető tréninget. A programok szervezése során az American Corner szoros kapcsolatot tart fenn a város középiskoláival, egyetemi karokkal és egyéb oktatási és kulturális intézményekkel, szervezetekkel.

 

A születésnapot a március 19-i angol társalgási klub alkalmával ünneplik. Csütörtökön, március 21-én, a nagy népszerűségnek örvendő Amerikai fotósok című sorozat Annie Leibovitz munkásságáról szóló előadására várják az érdeklődőket. A tavasz folyamán pedig találkozhat a közönség egy New York-i szobrászművésszel, egy afro-amerikai polgárjogi aktivistával és egy igazi amerikai fotóssal is. Az eseményekkel kapcsolatos információk folyamatosan frissülnek az American Corner Szeged Facebook-oldalán, ahol a heti hírlevélre is fel lehet iratkozni.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek