Bezár

Hírarchívum

Együttműködési megállapodást kötött a Huawei és az SZTE

Együttműködési megállapodást kötött a Huawei és az SZTE

2019. május 02.
1 perc

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött április 26-án Pekingben a Szegedi Tudományegyetem és a Huawei Technologies. A kínai információs és kommunikációs technológiai vállalat kiemelt célja, hogy bekapcsolódjon a magyar kutatás-fejlesztésbe és a magyar felsőoktatás támogatásába.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetemmel aláírt szándéknyilatkozatnak köszönhetően bekapcsolódhat a hazai kutatás-fejlesztésbe a világ harmadik legnagyobb mobiltelefon gyártója, a Huawei.


Az együttműködést a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Szoftverfejlesztés Tanszékével folytatott, egy évig tartó egyeztetések előzték meg. A stratégiai megállapodás értelmében a Huawei az SZTE Természettudományi és Informatikai Karán zajló, Dr. Gyimóthy Tibor által vezetett szoftverminőséggel és annak vizsgálatával kapcsolatos fejlesztési tevékenységeket támogatja majd.


A Huawei Technologies elkötelezett az IKT-szektor és a kutatás-fejlesztés mellett, illetve a fiatal IKT tehetségek támogatása is fontos célkitűzései közé tartozik. Így a multinacionális cég további három társadalmi felelősségvállalási, tehetséggondozási programot is bejelentett Pekingben. A kiemelkedő tehetségű fiatalok képzését szolgálja az Ezer álom szociális program (One Thousand Dreams Program). Folytatódik az évek óta sikeresen működő „Seeds for the future" ösztöndíjprogram, a fiatal tehetségek felkarolására pedig mérnöki tréning projektet indít a Huawei Magyarországon.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek