Bezár

Hírarchívum

Kiemelt_Zakar_P_IMG_4358

Melyek a jellemzői a Szegedi Tudományegyetemnek?

Melyek a jellemzői a Szegedi Tudományegyetemnek?

2019. január 10.
1 perc

A széles képzési paletta és az ezzel együtt járó tudományos erő a Szegedi Tudományegyetem legfőbb jellemzője – fogalmaz Dr. habil. Zakar Péter. Az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese a továbbtanulási döntés előtt álló fiatalok számára is iránytűt ad, amikor vázolja, hogy a szegedi egyetem miért a XXI. század rangos felsőoktatási intézménye.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A világrangsorokban elfoglalt előkelő helyezésekről is szól a Szegedi Tudományegyetem erősségeit fölvillantó Dr. habil. Zakar Péter. Az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese – többek között – kiemeli az ipari partnerekkel kialakult kapcsolatokat és az SZTE klinikai központ szerepének fejlődését, amikor bemutatja Magyarország legrangosabb vidéki felsőoktatási intézményét.

A dél-alföldi egészségügyi szolgáltatásokat integráló SZTE modern és követhető modellt mutat a magyar felsőfokú képzés számára. Dr. habil. Zakar Péter rektorhelyettes hangzó interjújában – Tráser László kérdéseire válaszolva – hangsúlyozza a nemzetköziesedés, az SZTE kapcsolódásának fontosságát a kiemelkedő európai egyetemekkel, a közös kutatás és oktatás mielőbbi megvalósulása érdekében.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek