Bezár

Hírarchívum

kiemelt_orientacios_het_2019

Közel 150 új cserediák kezdi meg a félévet az SZTE-n

Közel 150 új cserediák kezdi meg a félévet az SZTE-n

2019. február 05.
2 perc

A tavaszi félév első hetében ismét megrendezi az SZTE a külföldi hallgatók beilleszkedését segítő orientációs hetet. A 2018/2019-es tanév II. félévében közel 150 külföldi hallgató érkezett az SZTE-re az ERASMUS+, az E+ Nemzetközi Kreditmobilitási és a Makovecz Program keretében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A külföldi hallgatókat február 5-én Dr. Bene Tamás, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati igazgatója köszöntötte. Elmondta: az SZTE az egyik legjobb magyar egyetem, az intézmény a külföldi rangsorokban is sorra előkelő helyet foglal el. Kitért arra is, hogy még mindig a Szegedi Tudományegyetem a legzöldebb magyar felsőoktatási intézmény, és biztatta a külföldi hallgatókat, hogy fedezzék fel Szegedet, vegyenek részt az egyetemi életben, és természetesen érezzék jól magukat az itt töltött idő alatt.


orientacios_het_2019


A 2018/2019-es tanév II. félévében összesen 146 hallgató érkezett Szegedre, 16 ország 60 városából. Legtöbben az Erasmus+ program keretében választották az SZTE-t, de szép számmal jöttek hallgatók a Makovecz programmal is. A legtöbben Spanyolországból (37 fő) és Törökországból (31 fő) érkeztek az SZTE valamely képzésére. Az egyetemen 10 kar fogadja a hallgatókat, a legtöbben a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon kezdik meg tanulmányaikat. Nagy számban érkeztek diákok az Állam- és Jogtudodmányi Karra és az Általános Orvostudományi Karra is.


Orientacios_het_2019
A rendezvényen készült képek itt megtekinthetőek.


A külföldi hallgatók beilleszkedését és tájékozódását az önkéntes mentorhallgatók segítik, akik aktívan részt vesznek a nyelvi problémák leküzdésében is. A legtöbben angol nyelven kommunikálnak, de vannak, akik francia, török vagy német nyelven segítik a külföldi hallgatókat.


orientacios_het_2019_1


A február 4-7. közötti orientációs hét megnyitója után az önkéntes mentorok prezentációkkal segítették a külföldi diákokat, akik megismerkedhettek Magyarországgal és Szeged történelmi hátterével is. Az általános tudnivalók mellett szó esett az albérletkeresésről, a városi bérletek igényléséről és a tantárgyfelvételről is.


SZTEinfo-Kocsis Bernadett

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek