Bezár

Hírarchívum

IMG_3411

Csokigyűjtéssel egybekötött koncert a művészeti karon

Csokigyűjtéssel egybekötött koncert a művészeti karon

2019. december 12.
2 perc

Két hangversenyt is adott a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti kar 2019. december 10-én és 11-én a Fricsay teremben, támogatva a Karitáció Alapítvány Bohócdoktorait. Az első koncerten az egyetem hallgatói szerepeltek, a másodikon pedig a kar oktatói léptek fel. A belépés egy tábla csokoládé volt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

- Az a célunk, hogy minél több csokit gyűjtsünk - tudtuk meg Béres Enikőtől, a jótékonysági akció egyik szervezőjétől. Az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar Hallgatói Önkormányzatának képviselője elmondta: a kar hallgatói örömmel fogadták a felkérést a hangversenyre, melyet a HÖK iroda szervezett. A kar HÖK csapata már több éve rendez hangversenyt az alapítvány javára. Az elmúlt években lehetett ruhát, tartós élelmiszert, plüss állatokat hozni. Nemcsak a koncerten lehetett adakozni, hanem a művészeti kar épületében kihelyezett dobozokban és a Dékáni Hivatalban is.


csokigyujtes
Képgaléria a koncertről


A Dékáni Hivatal szervezésében az egyetem oktatói, dolgozói is részt vettek a gyűjtésben, amelyet az Adventi koncert zárt. A vendégeket Dr. Nátyi Róbert dékán, Dr. Tóth Péter dékánhelyettes, Majó-Petri Georgina a dékáni hivatal vezetője és a dékáni hivatal dolgozói várták. Gyüdi Sándor a Szegedi Szimfonikus Zenekar karmestere és művészeti vezetője gyújtotta meg az adventi gyertyákat. A műsorszámok között a szeretetről és az ünnepi várakozásról mesélt. Olvasott Márai Sándor Négy évszak- December művéből, valamint Pilinszky Jánostól és Anselm Grüntől idézett.


IMG_3391


Két zongorán játszott Dr. Zsigmond Zoltán és Dr. Zsigmondné Papp Éva zongoraművész a művészeti kar oktatója, őket az egyetem kamarazenekara kísérte, vezetője Dr. Kosztándi István főiskolai docens. Prof. Szecsődi Ferenc egyetemi tanár hegedűjátéka, kamarazenekari kísérettel zárta az Adventi hangversenyt.


IMG_3420


Nemcsak a Bartók Béla Művészeti Kar, hanem a Szegedi Tudományegyetem több kara is részt vesz a megmozdulásban. Karácsonyi csokoládé- és cipősdoboz gyűjtést rendezett a SZTE Bölcsészettudományi Kar, szintén a Karitáció Alapítvány javára. Az SZTE Doktorandusz Önkormányzata is csatlakozott a bohócdoktorok gyógyítást segítő tevékenységéhez. Várják a csokoládé, ropi, cukorka adományokat, amiket több helyen köztük a GTK főépületében, a Biokémia Intézetben és a BTK épületében lehet leadni 2019. december 13-ig. Az édességek mellé kedves üzeneteket, idézeteket lehet írni, amelyeket felolvasnak a bohócdoktorok látogatásaik során a gyerekeknek.

 

Fotó és szöveg: Higi Csilla

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek