SZTE Info

SZTE_problemamegoldas

Kiírták a Demola szegedi központjának első ipari problémafelvetéseit

Különböző ipari és üzleti problémák, kihívások megoldására várják egyetemi hallgatók jelentkezését. A Demola programban az innovatív szemléletű fiatalok 8 héten át az SZTE ipari és üzleti partnereinek vezető képviselőivel és a Demola facilitátorokkal együttműködve dolgozhatnak a projekteken.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Demola programban az ipari partnerek különböző ipari és üzleti problémákkal, kihívásokkal keresik fel a szervezet szegedi központját – legyen szó akár informatikai, mérnöki, üzleti, marketing, design vagy társadalmi jellegű felvetésekről – amelyekre innovatív megoldásokat, ötleteket várnak. Ezekre az esetmegoldásokra toboroz a Szegedi Tudományegyetem minden szemeszterben hallgatókat, akik a partnerek vezető képviselőivel és a Demola facilitátorokkal együttműködve dolgoznak 8 héten át a problémák megoldásán, menet közben pedig megállapodnak a sikeres projekt javadalmazásáról is. Az esetmegoldási ciklus végén hivatalosan is, közönség előtt mutatják be eredményeiket a partnereknek.


A Demola szegedi központjának első ipari problémafelvetéseit az Univer Product Zrt. és a Transmoduls Kft. szolgáltatja. Az ipari probléma felvetésekről bővebb leírás és a jelentkezési felület az alábbi linken érhető el:

Univer Product Zrt.: itt elérhető.

Transmoduls Kft.: Az esettanulmány kialakítása folyamatban van.


Miért éri meg hallgatóként részt venni a Demola projektekben?

A hallgatók valós üzleti kihíváson dolgozhatnak multidiszciplináris csapatban cégvezetőkkel együtt, amely során elsajátíthatják a vállalkozói szemléletet, a csapatban való projektalapú munkavégzést. Egy inspiráló közösség tagjai lehetnek, ahol egyenértékű csapattagok lesznek. Végül, de nem utolsó sorban kitűnhetnek a többi hallgató közül, hiszen a Demola projekt kiválóan mutat a későbbiekben majd az önéletrajzban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 05.

tandi-flora-feat-varga-judit-szomoru-vasarnap

Néhány nappal ezelőtt debütált, s mára több százezer megtekintésnél tart Tandi Flora Szomorú vasárnap-feldolgozása, melyben Varga Judit igazságügyi miniszter kíséri az SZTE-n végzett énekesnőt hegedűn. A különleges produkció kapcsán beszélgettünk Tandi Florával.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.