Bezár

Hírarchívum

nyito_nyelvi_koktelbar

Nyelvi koktélbár várta az érdeklődőket a BTK-n

Nyelvi koktélbár várta az érdeklődőket a BTK-n

2018. szeptember 27.
2 perc

Nyelvi koktélbárral hívta fel a figyelmet Európa nyelvi sokszínűségére a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara. Az érdeklődőket nyelvi intézetek, mini nyelvórák, interaktív játékok és nyelvismereti tesztek várták.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2001 óta szeptember 26-a a nyelvek európai napja, melyet az Európai Bizottság és az Európa Tanács hívott életre. Ez a nap arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy Európa nyelvi sokszínűsége nagy érték, amelyet tudatosan védenünk kell. Ennek jegyében rendezte meg az Európai Nyelvi Koktélbárt az Európai Bizottság, valamint az EUNIC Hungary – a Magyarországon működő európai kulturális intézetek szervezete –, az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karával közösen.


nyelvi_koktelbar1


– A nyelvtanulás elengedhetetlen dolog a mai világban. Nyelvet tanulni egyet jelent azzal, hogy egy más kultúrát is megtanulunk. Az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara a nyelvi képzés jelentős színhelye, az országban az egyik legjobb képzőhely. A kar öt nyelvi intézetében tizenöt nyelvvel ismerkedhetnek meg a hallgatók az angol, német, spanyol, francia, olasz, orosz, ukrán, szerb, cseh, bolgár mellett keleti nyelveket, akár japánt és kínait is tanulhatnak – fogalmazott Gyenge Zoltán, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja. Hozzátette: a kar Erasmus-kapcsolatai révén a hallgatóknak minden szakon lehetőségük nyílik külföldi ösztöndíjak elnyerésére, más kultúrák és nyelvek megismerésére. A végzett hallgatók nyelvtanárokként, egyes nyelveket és kultúrákat kutató szakemberekként, fordítókként vagy tolmácsokként helyezkedhetnek el.


nyelvi_koktelbar

A rendezvényen készült képek itt megtekinthetők.


A rendezvényen kiállító standdal várta az érdeklődő középiskolásokat és egyetemistákat – többek között – az Alliance Française, Szeged, a Bolgár Intézet, a British Council, a Camões Intézet, a Cervantes Intézet, a Cseh Centrum, az Észt Intézet, a Europe Direct Szeged, az Európai Bizottság, a Finnagora, a Francia Intézet, a Goethe Intézet, a Holland Nagykövetség, az Izraeli Kulturális Intézet, a Lengyel Intézet, az Olasz Kultúrintézet, az Osztrák Intézet, a Román Kulturális Intézet, a Svájci Nagykövetség, a Szlovák Intézet és a Yunus Emre Intézet is.


SZTEinfo

Fotó:Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek