Bezár

Hírarchívum

Okosóra használattal kapcsolatos kérdőívet indított az ÁOK

Okosóra használattal kapcsolatos kérdőívet indított az ÁOK

2018. október 16.
1 perc

Az SZTE ÁOK Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézetében hosszabb ideje folynak telemedicina témájú kutatások. Hazánkban az SZTE-n jött létre 2015-ben az első telemedicina oktató központ. Az okosórák használatával kapcsolatban kérdőíves felmérést indítottak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az okosórák a testen viselhető bioszenzorok népes családjába tartoznak. Használatukkal, illetve a belőlük kinyerhető adatokkal számos élettani paraméter megfigyelhető és elemezhető. Egyre nagyobb számban jelennek meg olyan tudományos dolgozatok, amelyek az okosórákból nyert információ feldolgozásával mutatnak rá egészségügyi problémákra, és kínálnak ezek némelyikére megoldást. Keveset tudunk azonban arról, hogy a magyar okosóra tulajdonosok mire is használják a szerkezetet és milyen érezhető előnyük származik abból, ha okosórát viselnek. Ugyanakkor az is ismert, hogy az okosórák adatai gyakran nehezen értelmezhetők, tárolhatók és számos esetben alkalmatlanok konkluzív állítások megfogalmazására.


Amennyiben szívesen részt venne a helyzetfelmérő kutatásban, akkor kérjük, hogy segítse a munkát az ezen a linken található kérdőív kitöltésével, amely kb. 5 percet vesz igénybe.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek