Bezár

Hírarchívum

Kiemelt_SZEM_Multimedia_SZAB_tudomany

A magyar tudomány ünnepén a határok nélküli tudományról

A magyar tudomány ünnepén a határok nélküli tudományról

2018. november 10.
1 perc

A magyar tudomány ünnepét 15. alkalommal hívták életre Szegeden is. Az MTA SZAB székházában rendezett megnyitót követően a rendezvény idei mottójáról, a „határtalan tudományról” az MTA alelnöke és az MTA SZAB elnöke mondott véleményt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A tudomány fontossága talán még sohasem volt olyan nyilvánvaló, mint éppen korunkban. Az emberiség összes globális problémája – például a környezetszennyezés, a fegyverkezés, az egészségügyi kihívások, a járványok, az élelmezés, a vízhiány – megoldását a tudománytól várjuk. A nagybetűs TUDOMÁNYnak valóban nincsenek határai, mert nemzetközisége magától értetődik.

2018. november 6-án a Szegedi Akadémia Bizottság székházában rendezték a „magyar tudomány napjának” megnyitó ünnepségét, amelyről az SZTE Hírportálján is beszámoltunk: Ifjú kutatókat, innovatív cégeket jutalmazott a magyar tudomány napja alkalmából a SZAB címmel.


 

A SZAB fórumán Tráser László is kérdezte Dr. Vékás Lajos jogtudóst, a Magyar Tudományos Akadémia alelnökét, illetve Dr. Fülöp Ferencet, az SZTE professzorát, az MTA SZAB elnökét.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek