Bezár

Hírarchívum

kiemelt_alma_mater_mentor_2018

Kilencedik ciklusát kezdte az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogram

Kilencedik ciklusát kezdte az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogram

2018. március 08.
3 perc

Az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogram pályakezdésre felkészítő és munkaerő-piaci elhelyezkedést támogató szolgáltatás az SZTE hallgatói számára. A kilencedik ciklus megnyitóját március 6-án, kedden tartották a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Az eseményen a hallgatók először találkozhattak mentoraikkal.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A nyitórendezvényen megjelent mentorokat és mentoráltjaikat Prof. Dr. Görög Márta, az SZTE Alumni ügyekért felelős rektori megbízottja köszöntötte. Az SZTE Alma Mater vezetője beszédében azokról a fejlesztésekről szólt, amelyeknek köszönhetően sokoldalúbbá válhat a szervezet tevékenysége.

A tavaszi szemeszterben indul útjára az EFOP 3.4.4 pályázat keretén belül az AMUP (alumni mentor utánpótlás program), amely során a volt mentorált hallgatók mentorálnak középiskolás diákokat. Ebben a projektben az NNG Kft. lesz az SZTE Alma Mater céges együttműködő partnere, mivel a pályázat kiemelten támogatja az MTMI területeket, így első körben informatikus hallgatókkal veszi kezdetét a program, de a későbbiek során minél több karra és szakra szeretnék ezt kiterjeszteni.

A 2017/2018-as tanév II. félévétől a passzív hallgatók számára is elérhetővé válik a mentorprogram, illetve megkezdődik annak kurzusként való elfogadtatása is, így ennek köszönhetően még több hallgatóhoz juthat majd el ez a lehetőség.

A kilencedik ciklusban először vesz részt olyan mentor, aki mentoráltból lett alumni mentor. Csiszár Dániel hallgató korában is rekordot döntött, hiszen négy alkalommal vett részt a programban.

alma_mater_mentorprogram
A rendezvényen készült képek itt megtekinthetők.

A mentorokat Gyarmati László, a TIK igazgatója képviselte, aki nyitóbeszédében megosztotta személyes tapasztalatait a projekttel kapcsolatban:

- Amikor először megpillantottam a József Attila Tanulmányi és Információs Központot a középiskolások számára szervezett egyetemi nyílt napon, több ezer leendő egyetemi diáktársamhoz hasonlóan eldöntöttem: itt kívánom tölteni egyetemista éveimet. Elmondhatom, hogy az épület impozáns megjelenése, a belőle áradó szellemiség és az itt kialakított emberi kapcsolatok, amelyek végigkísérték egyetemista éveimet, meghatározóvá tették (és teszik a mai napig) egyetemi kötődéseim fontosságát. A mentorprogramnak köszönhetően új nézőpontot tudtam kialakítani a saját munkámat illetően, hiszen ahhoz, hogy az általam végzett feladatokba beavassak egy hallgatót más szemszögből és más struktúrában kell megközelítenem azt. Ez egyet jelent azzal, hogy folyamatos önreflexiót végzek a mindennapi tevékenységeimet illetően, amelynek köszönhetően én is tudok fejlődni - mondta.

Jelenleg 40 mentor vesz részt a programban, és teremt lehetőséget arra, hogy az általa támogatott egyetemista új nézőpontból lásson rá az eddig csak elméleti oldalról megismert szakmára.

A piacvezető cégek mellett, mint például az NNG Kft., az EPAM Systems, a Robert Bosch Kft., a Givaudan Hungary Kft., az Ullyssys Kft. több kisebb vállalkozás, valamint a Szegedi Ítélőtábla is részt vesz a programban.

Az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogram a munkaerő-piaci elhelyezkedést támogató SZTE-szolgáltatások első lépcsője: kötetlen formájú ismerkedést jelent a munka világával. Az SZTE Alma Mater, együttműködve az SZTE Karrier Irodával, számos szolgáltatást nyújt a hallgatóknak és a frissdiplomásoknak – a karriertervezési tréningtől kezdve az állásbörzéken át az állásinterjúkra való felkészítést jelentő motivációs levél és önéletrajz-írási tanácsadásig.

A be nem töltött helyekre még lehet jelentkezni, mivel a program rugalmassága megengedi, hogy április elején kezdje valaki, és többször találkozzanak az adott illetve az azt következő hónapokban. Az üres helyeket az április 5-i állásbörzén, valamint a külföldi és passzív féléves hallgatók körében is hirdetik.

Ebben a szemeszterben a program hivatalosan 2018. március 6-tól július 1-ig tart.

Szabad helyek a 2018-as tavaszi félévi mentorprogramban.

Fotó és szöveg: SZTE Alma Mater

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek