Bezár

Hírarchívum

ELI-SummerSchool

Nyári iskola az ELI-ALPS Kutatóintézetben

Nyári iskola az ELI-ALPS Kutatóintézetben

2018. május 31.
1 perc

Első alkalommal várja az érdeklődő fiatal kutatókat a szegedi ELI-ALPS kutatóintézet nyári iskolája. A 2018. augusztus 27-31. közötti tudományos programra július 27-ig várják a jelentkezőket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A sikeres cseh és román rendezésű nyári iskolákat követően immár harmadik alkalommal várja az érdeklődő fiatal kutatókat az ELI Summer School. Az ELI (Extreme Light Infrastructure) pillérei között vándorló eseménynek ezúttal az ELI-ALPS (Attoszekundumos Fényimpulzus Forrás) ad otthont 2018. augusztus 27-31. között Szegeden. Az ELI-ALPS szervezésében első alkalommal megvalósuló ELI nyári iskolát színvonalas szakmai programmal, impozáns helyszínen, a lézeres kutatóintézetben rendezik meg. A nyári iskola egyedülálló lehetőség az ELI-projekt iránt érdeklődő fiatal kutatók számára.

 

Az esemény célja az, hogy a résztvevők megismerkedjenek az ELI-konzorcium, azon belül az ELI-ALPS kutatóintézet által megfogalmazott kutatási irányokkal hazai és nemzetközi szakemberek tolmácsolásában. Az egyhetes, előadásokat, poszterszekciókat és kapcsolatépítő programokat magába foglaló nyári iskola fókuszában többek között az attoszekundumos impulzusok létrehozása és alkalmazásai, ultragyors képalkotási technikák rövid röntgenimpulzusokkal, részecskegyorsítás, plazmafizika vagy nagy intenzitású lézerekkel végzett nukleáris fizikai vizsgálatok állnak.

 

A regisztrációs felület és a nyári iskolához kapcsolódó további információk az esemény weboldalán érhetők el.Jelentkezni 2018. július 27-ig lehet.

 

További információ az eliss2018@eli-alps.hu email címen kérhető.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek