Bezár

Hírarchívum

Távol-keleti hangulat a Füvészkertben

Távol-keleti hangulat a Füvészkertben

2018. július 31.
2 perc

Lótusz Napokra várják az érdeklődőket augusztus 4-én és 5-én az SZTE Füvészkertben. Az indiai lótusz virágzását tradicionális indiai táncbemutatóval, hangfürdővel és meditációs koncertekkel ünneplik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Lótusz Napokat az indiai lótusz virágzásának tiszteletére szervezi meg az SZTE Füvészkert és az SZTE NKI Kulturális Iroda, már XI. alkalommal. A kétnapos rendezvényen zenével, tánccal, ízekkel és illatokkal varázsolnak távol-keleti hangulatot a Füvészkertbe.


A hagyományokhoz híven idén is lesz indiai táncbemutató, ahogyan a hangfürdők, meditációs koncertek sem hiányozhatnak a palettáról. A növények szerelmesei Ázsia növényvilágával a Lótusz túrán ismerkedhetnek meg. Ezúttal egy kerti sétával egybekötött előadás idejére Japán különleges, bennszülött növényvilága kap kitüntetett figyelmet. Jóga-, és harcművészeti bemutatókkal, masszázzsal, henna és arcfestéssel, kézműves vásárral is várják a látogatókat. A keleti kultúrához elválaszthatatlanul kapcsolódó, testi, lelki feszültségoldó módszerekről, technikákról szintén évről-évre színvonalas előadások hallhatók, sőt az érdeklődők jó néhány módszert a helyszínen ki is próbálhatnak.


A rendezvény szervezői minden évben igyekeznek valami újdonságot is csempészni a programok közé, így idén mindenkit jógázásra invitálnak szombaton és vasárnap reggel. Emellett az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a koreai, japán és kínai teázási kultúrába, útibeszámolók segítségével Ázsia tájain barangolhatnak. Az idei évben a programot távol-keleti zsonglőr bemutató, valamint klasszikus és modern japán dallamok is színesítik. A látogatók azt is megtudhatják hogyan öltözködnek az indiai hölgyek, ennek jegyében pedig minden kedves vendéget szívesen látnak távol-keleti öltözetben is.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek