Bezár

Hírarchívum

Szegedi egyetemisták is rajthoz állnak a júliusi sárkányhajó világbajnokságon

Szegedi egyetemisták is rajthoz állnak a júliusi sárkányhajó világbajnokságon

2018. július 09.
2 perc

Alig két hét múlva elrajtol az év legnagyobb magyarországi sporteseménye a 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság, ahol öt kontinens 30 országának 6200 versenyzője küzd azért, hogy dobogóra állhason a sárkányhajózás történetének valaha látott legnagyobb versenyén. A világbajnokságon a Szegedi Tudományegyetem hallgatói is rajthoz állnak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A dél-kínai gyökerekkel és 2000 éves hagyományokkal rendelkező sportág szépsége közösségépítő és szabadidős jellegében rejlik, éppen ezért az egyetemi élet egyik remek terepe. A kellemes vízparti környezetben, friss levegőn végzett mozgás kiváló csapatépítő tevékenység, melynek a szegedi egyetemisták is aktív résztvevői.


SZTE_sarkanyhajo_2018


E gigantikus létszámú világbajnokság különlegessége, hogy a hagyományos premier, senior A,B,C és U18 divíziók közé újként bekerült az egyetemi is, melyen négy hazai felsőoktatási intézmény közül a Szegedi Tudományegyetem hallgatói is rajthoz állnak.

A rendkívül lelkes és vidám csapat február eleje óta készül a július 17-22. közötti versenyre, amit a tanmedencei edzések után márciustól már a nyílt vízi edzések követtek. A legénység erőssége egyrészt a csapattagok sokszínűsége, másrészt a legtöbb csapattag versenysporthoz köthető múltja – mondja Kosárkó Bence a csapat kapitánya. Az elmúlt hónapok intenzív felkészülési időszaka alatt a csapat több alkalommal rajthoz állt a hazai versenyeken, hogy megmérettessék maguk az ország legjobb sárkányhajós egyesületeivel. Az elkövetkezendő másfél hétben az eddigieknél is intenzívebb felkészülés veszi kezdetét, mely a jelenlegi edzések mellett kiegészül a Maty-éren történő pályaedzésekkel is. A hazai pálya és a szegediek lelkesítése mindenképpen sokat hozzátesz majd a csapat teljesítményéhez, akik a három világbajnoki táv közül a 200 méteren érzik igazán erősnek magukat.

 

A csapat tagjai: Balázs Dávid; Böröc Renáta; Csala Krisztián; Karnok Máté; Kéri Adrianna; Konrád Júlia; Kosárkó Bence; Kovács Krisztina; Kozenkai Endre; Kulcsár Zoltán; Maróti Erika; Megyeri Dániel; Míg Barbara; Nagyidai Gábor; Neumann Kinga; Pribus Nikolett; Sápi Emese; Szabó Roland László; Szalai Ádám; Szász Róbert; Török Péter Gábor; Török Réka Szabina; Vincze György Erik; Wéber Éva Dominika.


További részletek itt és itt.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek