Bezár

Hírarchívum

IMG_2563

Kölcsey szobránál koszorúzott az SZTE a magyar kultúra napján

Kölcsey szobránál koszorúzott az SZTE a magyar kultúra napján

2018. január 23.
1 perc

1989 óta ünnepeljük a magyar kultúra napját annak emlékére, hogy 1823. január 22-én tisztázta le Kölcsey Ferenc a Himnusz kéziratát. Szeged városa, kulturális és oktatási intézményei Kölcsey mellszobránál emlékeztek a nemzeti fohász születésének évfordulójára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az eseményen megkoszorúzták Kölcsey Ferenc a Dóm téri Nemzeti Pantheonban elhelyezett mellszobrát. A Szegedi Tudományegyetem képviseletében Prof. Dr. Martinek Tamás közkapcsolati rektorhelyettes és Tajti Gabriella, az SZTE Kulturális Iroda vezetője hajtott fejet a költő szobra előtt, valamint elhelyezték az emlékezés koszorúit Szeged Megyei Jogú Város, a művészeti, közművelődési intézmények, civil, kulturális és politikai szervezetek képviselői is.


koszoruzas_galeria
Képgaléria a koszorúzásról.
 

 

A koszorúzás után a magyar kultúra napján rendezett díjátadón a városháza dísztermében Natalia Gorbunova hárfaművész, Szvobodáné Piacsek Ilona, a Nosztalgia Népitánc Együttes vezetője és Rácz Tibor színművész vehette át a Szeged Kultúrájáért díjat. Művészi tevékenységük, a kulturális életben végzett munkájuk elismeréseképp Kölcsey-érmet adtak át Papp Janó jelmeztervezőnek, Kőrösi Györgyi gordonkaművésznek, Bogoly József Ágoston irodalomtörténésznek, Szilágyi Annamária színművésznek, Vesmás Andrea táncpedagógusnak, Takács Éva közművelődési szakembernek, Kórász Mária könyvtárosnak, Varga Kornél népzenésznek, Gellérfy László újságírónak és Horváth Ferenc régésznek.


SZTEinfó

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek