Bezár

Hírarchívum

Tumorprevenciós és rákellenes napi program a szegedi egyetemen

Tumorprevenciós és rákellenes napi program a szegedi egyetemen

2018. április 06.
2 perc

A megelőzés és a gyógyítás jegyében szervez rendezvényeket a Szegedi Tudományegyetem a nemzeti rákellenes nap körüli időszakban. A Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete 2018. április 9-én tumorprevenciós programokra, míg április 10-én a Szegedi Akadémiai Bizottság Orvostudományi Szakbizottságának Onkológiai Munkabizottsága tudományos ülésre várja az érdeklődőket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Magyarországon 1993 óta minden április 10-én a nemzeti rákellenes naphoz kötődő programokat szerveznek.

 

A „nemzeti rákellenes nap” előtt, 2018. április 9-én, hétfőn 10 és 16 óra között, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete (SZOE) SCOPH szekciója és a TIK közös programja a tumorprevencióra irányítja a figyelmet. Reisinger Karolina: Mit (t)egyek, hogy jól legyek? címmel a tumorprevenció táplálkozási kérdéseiről beszél, majd Dr. Dobi Ágnes (SZTE ÁOK Onkoterápiás Klinika) és Dr. Oláh Judit (SZTE ÁOK Bőrgyógyászai és Allergológiai Klinika) ugyancsak ismeretterjesztő előadást tart. A standoknál az önvizsgálatra; a dohányzás káros hatásaira; a korszerű terápiákra, a véradás jelentőségére, az anyajegyszűrésre fókuszálva támogatják a Magyar Rák Liga kezdeményezését.

 

Ebből az alkalomból a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Onkoterápiás Klinika konferenciát rendez 2018. április 10-én 15 órától az MTA SZAB székházban (Szeged, Somogyi u. 7.). A laikusok számára is érdekes előadások közös témája: a személyre szabott sugárterápia új módszereinek a bemutatása: Az emlőt, a méhnyakot, a prosztatát, a központi idegrendszert érintő daganatok kezeléséről az SZTE ÁOK Onkoterápiás Klinika munkatársai közül Dr. Varga Zoltán tudományos munkatárs, Prof. Dr. Kahán Zsuzsanna tanszékvezető egyetemi tanár, Dr. Maráz Anikó adjunktus, Dr. Hideghéty Katalin egyetemi docens beszél, míg Dr. Nikolényi Aliz egyetemi adjunktus előadásának címe: Sztereotaxiás sugársebészet.

 

Az ismeretterjesztő programokra minden érdeklődőt várnak.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek