A szakmai zsűri és a szekció tikárok lelkiismeretes munkáját ismételten emléklappal ismerte el a Mérnöki Kar dékánja, Dr. habil. Bíró István. A rendezvény finanszírozásában közreműködött az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő és a Nemzeti Tehetségprogram „A hazai Tudományos Diákköri műhelyek rendezvényeinek támogatása” című és NTP-HHTDK-17-0004 számú pályázaton keresztül.
A rendezvény kiemelt támogatója a SOLE-MIZO Zrt. volt, akinek köszönhetően a résztvevők immár második alkalommal különféle tejtermékeket kóstolhattak a rendezvény teljes időtartama alatt. További támogatók: az SZTE MK Hallgatói Önkormányzata, a Rotary Club Szeged-Tisza, a Soroptimist Club Szeged, a HERBÁRIA Zrt., a Givaudan Hungary Kft., a Contitech Rubber Industrial Kft. és a Pick Szeged Szalámigyár és Húsüzem Zrt. A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának Hallgatói Önkormányzata biztosította a díjazottaknak a pénzjutalmat. Az I. helyezettek fejenként 15.000 Ft-ot, a II. helyezettek fejenként 10.000 Ft-ot, a III. helyezést és különdíjat átvevők fejenként 5.000-5.000 Ft-ot kaptak. A Mérnöki Kar Hallgatói Önkormányzatának gazdasági alelnöke, Borgula Viktor tájékoztatta a díjazottakat a pénzjutalmak átvételének módjáról.
A díjakat a helyezetteknek a Mérnöki Kar dékánja, Dr. habil. Bíró István adta át.
A Rotary Club Szeged-Tisza különdíjat ajánlott fel egy tehetséges hallgatónak, melyet Streitmann Gábor kincstárnok adott át. A Soroptimist Club Szeged pénzjutalmát Dr. Boda Krisztina adta át.
|
Csoportkép a díjazottakkal, a zsűrivel és a felkészítő tanárokkal az SZTE MK tavaszi Tudományos Diákköri Konferenciáján Fotó: Dani Géza |
Az eredmények:
Élelmiszertudomány és -tecnológia szekció
Bíráló bizottság:
Elnök: Dr. Szabó P. Balázs MK
Tagok: Dr. Zsarnóczay Gabriella MK
Bara Tamásné Dr. MK
Titkár: Boross Nikoletta MK
HELYEZÉSEK:
ELSŐ HELYEZETT
és a Pick Szeged Szalámigyár és Húsüzem Zrt. ajándékcsomagját kapta:
Sipos Áron
Melatoninszint alakulása tehéntejben
Témavezetők: Dr. Csanádi József
MEGOSZTOTT MÁSODIK HELYEZÉS
és a Pick Szeged Szalámigyár és Húsüzem Zrt. ajándékcsomagját kapták:
Rafael Bence
Termoanalitikai vizsgálatok édesipari alapanyagok és késztermékek minősítésére
Témavezetők: Dr. Gyimes Ernő, Dr. Regdon Géza
Wenner-Várkonyi Kristóf
A hámozás hatása a liszt tulajdonságaira eltérő szemkeménységű búzák esetén
Témavezetők: Prof. Dr. Véha Antal, Bakos Tiborné
A hallgatók dolgozatukkal képviselik a kart a XXII. MÉTE OTDK-n.
Műszaki, környezet-biotechnológia szekció
Bíráló bizottság:
Elnök: Dr. Bíró István MK
Tagok: Dr. Molnár Tamás MK
Dr. Péter Szabó István MK
Dr. Kertész Szabolcs MK
Titkár: Kovács Róbertné MK
HELYEZÉSEK:
MEGOSZTOTT MÁSODIK HELYEZÉS
és a Givaudan Hungary Kft. ajándékcsomagját kapta:
Berta Adrienn
Élelmiszeripari szennyvizek dielektromos jellemzőinek vizsgálata
Témavezető: Dr. Beszédes Sándor, Prof. Dr. Hodúr Cecília
MEGOSZTOTT MÁSODIK HELYEZÉS
és a ContiTech Rubber Industrial Kft. ajándékcsomagját kapta:
Farkas Péter
Gyártásra való kihatás vizsgálata vezető nélküli vontató alkalmazásakor
Témavezető: Dr. Sárosi József
Berta Adrienn dolgozatával képviseli a kart a XXII. MÉTE OTDK-n, míg Farkas Péter a XXXIV. OTDK-n.
Ökonómia I. Szekció
Bíráló bizottság:
Elnök: Dr. Szalma Elemér JGYPK
Tagok: Dr. Jerney Zoltán Rail Cargo Hungaria Kft.
Dr. Páy Anikó MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont
Titkár: Kiss Magdolna MK
HELYEZÉSEK:
MEGOSZTOTT ELSŐ HELYEZÉS
és a Givaudan Hungary Kft. ajándékcsomagját kapta:
Vikor Zoltán
Szuburbanizációs vizsgálatok Deszken.
Témavezető: Dr. Kis Krisztián
MEGOSZTOTT ELSŐ HELYEZÉS és a Herbária Zrt. különdíját kapta:
Rafael Bence
Quality by Design - Étrend-kiegészítők színének, ízének és formájának hatása fiatal vásárlókra
Témavezető: Dr. Csóka Ildikó, dr. Fekete Helga, Dr. Gál József
MÁSODIK HELYEZETT:
Szebelédi Krisztina
A termelői értékesítő szervezetek szerepe a vidék gazdaságában
Témavezető: Dr. Panyor Ágota
HARMADIK HELYEZETT:
Virrasztó Ádám
Vásárlói elégedettség mérése a Tompaker Kft üzletében
Témavezető: Dr. Zsótér Brigitta
Különdíjas:
Szikora Balázs
Mezőberény kommunális ellátottsága
Témavezető: Dr. Zsótér Brigitta
A Pick Szeged Szalámigyár és Húsüzem Zrt. ajándékcsomagját kapta:
Görbe Lilla
Hagyományosan feldolgozott gyümölcstermékek megítélése érzékszervi vizsgálat alapján
Témavezető: Dr. Panyor Ágota
Görbe Lilla, Rafael Bence és Szebelédi Krisztina dolgozatukkal képviselik a kart a XXII. MÉTE OTDK-n.
Ökonómia II. Szekció
Bíráló bizottság:
Elnök: Dr. Szeri István Közlekedéstudományi Intézet
Tagok: Dr. Kristó István Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft.
Streitmann Gábor
Titkár: Deák Dalma MK
HELYEZÉSEK:
ELSŐ HELYEZETT és a Rotary Club Szeged-Tisza. különdíját kapta:
Ács Eszter
Halhús fogyasztási szokások vizsgálata egy szegedi középiskola valamint egy egyetemi kar hallgatóinak körében
Témavezető: Dr. Zsótér Brigitta
MÁSODIK HELYEZETT és a Soroptimist Club Szeged különdíját kapta:
Lázár Mária
Hódmezővásárhelyi szegregátum-vizsgálat
Témavezető: Dr. Zsótér Brigitta
HARMADIK HELYEZETT:
Németh Tímea
Teljesítményértékelés, mint motiváció egy közigazgatási szervnél
Témavezető: Dr. Zsótér Brigitta
Különdíjas:
Kis Zoltán
Munkaerőhiány a hajtatott paprika termesztésben Szentesen és környékén
Témavezető: Dr. Zsótér Brigitta
A Givaudan Hungary Kft. ajándékcsomagját kapta:
Gorzás Evelin
Munkaerő ösztönzés szerepe és kihívásai egy dél-alföldi mezőgazdasági gépgyártással foglalkozó cég vonatkozásában
Témavezető: Dr. Zsótér Brigitta
Ács Eszter dolgozatával képviseli a kart XXII. MÉTE OTDK-n.
A díjkiosztó ünnepség végén Dr. habil. Zsótér Brigitta, a Mérnöki Kar Tudományos Diákköri Tanácsának elnöke megköszönte a zsűri, a TDK szervezésében résztvevő kollégák, demonstrátorok, HÖK képviselők munkáját. Külön köszönetet mondott Joóné Muhi Piroska TDT titkárnak, Fodor Gabriellának a fáradságot nem ismerő, áldozatos munkájukért.
Képgaléria!