Bezár

Hírarchívum

kiemelt_QS_EECA

Huszonhetedik az SZTE a QS legfrissebb rangsorán

Huszonhetedik az SZTE a QS legfrissebb rangsorán

2017. október 17.
1 perc

Nyilvánosságra hozta a legjobb feltörekvő kelet-európai és közép-ázsiai felsőoktatási intézmények 200-as listáját a Quacquarelli Symonds (QS). A rangsorban a 27. helyen végzett a Szegedi Tudományegyetem, ezzel a vizsgált intézmények legjobb egy százalékában szerepel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A feltörekvő kelet-európai és közép-ázsiai régió mintegy 2900 felsőoktatási intézményét értékelte 2017-ben a brit QS. A listát kilenc szempont alapján állították össze: 30 százalékos súllyal az intézmény akadémiai elismertségét, 20 százalékos súllyal a munkaadók visszajelzéseit vették figyelembe. Mérték az oktató-hallgató arányt (15%), a doktori fokozattal rendelkező oktatók-kutatók számát (5%), az idézettséget (5%) és a publikációs tevékenységet (10%). A nemzetközi hallgatók és oktatók arányát 2,5-2,5 százalékos súlyozással számolták, az intézmény internetes láthatóságát 10 százalékkal.

 

A lista összeállítói 11 hazai felsőoktatási intézményt értékeltek, közülük a top 50-be öt magyarországi egyetem jutott. A legjobb eredményt a Szegedi Tudományegyetem ért el: a rangsorban a 27. az intézmény. A korábbi évekhez képest néhány területen javított az egyetem: jobb például az akadémiai szféra megítélése, és eredményesebb az intézményhez köthető publikációk idézettsége is.

 

A teljes rangsor itt elérhető.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek