Bezár

Hírarchívum

_MG_3265

Egyetemisták és középiskolások modellezik az ENSZ működését

Egyetemisták és középiskolások modellezik az ENSZ működését

2017. október 06.
1 perc

Csaknem száz fiatal részvételével zajlik a Szeged Model United Nations (SzeMUN) a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Az egyetemisták és középiskolások négy bizottságban tanácskoznak az ENSZ aktuális problémáiról.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A konferencia célja, hogy a középiskolás és egyetemista korosztályt beemeljék a nemzetközi kapcsolatok világába, megismertessék őket az ENSZ aktuális kérdéseivel. A fiatalok nemzetközi közegben próbálhatják ki magukat, így fejlődik az angol nyelvtudásuk és a kommunikációs készségük, megismerik egymás kultúráját – tájékoztatott Nagy Anna a SzeMUN főtitkára.


ENSZ_modellezes_2017_10_05
Képgaléria a rendezvényről.


A rendezvényre 16 országból érkeztek résztvevők, a magyarok mellett francia, cseh, szlovák, szír, török és izraeli diákok. Az október 4-8. között zajló programhoz az öt középiskolás mellett, főként nemzetközi tanulmányok, vagy valamilyen jogi képzésben részt vevő egyetemisták, Erasmusos diákok csatlakoztak. A fiatalok az ENSZ négy bizottságának működését modellezik. A biztonsági tanács a ciprusi kérdéskörrel, a két Ciprus egyesítésével, az emberi jogi bizottság az idegengyűlölet témájával foglalkozik. A gazdasági és szociális tanács a fenntartható energiáról, az UNICEF a gyermekkatonaság problémáiról tanácskozik. Minden résztvevő egy-egy ország képviseletében jár el, érvel, ha kell, vitázik, a cél, hogy a bizottsági ülések végére az országok egybehangzó határozatot hozzanak.


A napközbeni üléseket este kulturális programok váltják. A résztvevők például multikulturális esten mutathatják be saját országuk kultúráját, tánccal, zenével, tradicionális ételekkel.


SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek