SZTE Info

Nemzetközi Interdiszciplináris Konferencia a Móra Szakkollégiumban

Két napon keresztül több mint 80 hallgató mutatkozik be tudományos előadásával az SZTE Móra Ferenc Szakkollégiumban. A december 1-2. közötti konferenciára magyarországi szakkollégiumokból és határon túli intézményekből érkeznek a résztvevők.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az interdiszciplináris tanácskozást 2017. december 1-jén 8 óra 30 perckor Szakál Péter, az SZTE oktatási igazgatója, Vajda Zoltán, az SZTE BTK külkapcsolati és ifjúsági dékánhelyettese, valamint Kovács Attila, az SZTE Móra Ferenc Szakkollégium igazgatója nyitja meg.


A hallgatók 16 szekcióban - nyelvészet, történettudomány: ókor – középkor - kora újkor, történettudomány: újkor, történettudomány: modern kor, pszichológia, irodalom-filozófia-film, szociológia, pedagógia, matematika-fizika-informatika, földrajz-földtudomány-környezettudomány, biológia, politológia, biztonságpolitika, nemzetközi kapcsolatok, marketing-logisztika-menedzsment-vezetés és szervezés-vállalkozásfejlesztés, pénzügy-monetáris politika-ökonometria-gazdaságpolitika-regionális gazdaságtan- mutatják be tudományos eredményeiket.


A részletes program itt elérhető.


nev


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.