Bezár

Hírarchívum

kiemelt_SZTE_Audi_megallapodas

Stratégiai megállapodást kötött a Szegedi Tudományegyetem az Audi Hungaria Zrt.-vel

Stratégiai megállapodást kötött a Szegedi Tudományegyetem az Audi Hungaria Zrt.-vel

2017. május 30.
2 perc

Oktatási és kutatási együttműködésről kötött stratégiai megállapodást az Audi Hungária Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem a felsőoktatási intézmény innovációs napján 2017. május 30-án.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Knáb Erzsébet, az Audi Hungária Zrt. személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója, Szabó Gábor rektor és Fendler Judit kancellár által aláírt szerződés általános célja, hogy a cég és az egyetem kölcsönösen segítsék egymást innovációs és oktatási tevékenységükben és közös kutatás-fejlesztési projekteket indítsanak. Ez utóbbiak érdekében együtt indulnak az állam, illetve az Európai Unió vagy más hazai vagy nemzetközi szervezetek által kiírt pályázatokon. Az Audi tudományos diákköri és szakdolgozati témákat hirdet meg az egyetemen, a cég szakemberei bekapcsolódnak ezek vezetésébe, illetve a doktori képzésbe.

 

KnabErzsebet_SzaboGabor


Szabó Gábor rektor elmondta, „az egyetem és a járműipari cégek együttműködése több mint egy évtizedre tekint vissza, a korábbi partnerek beszállítók volta, az Audi az első, az iparág csúcsát képviselő gyártó vállalkozás.”

 

Knáb Erzsébet hangsúlyozta, „az Audi komoly innovációs tőkével rendelkezik, termékeinek prémium minőségét a legmodernebb technológia alkalmazása és munkatársai magas szaktudása biztosítja. A cég nagy hangsúlyt fektet a jövő generáció képzésére, kiemelten fontos az egyetemi partnerekkel való együttműködés az oktatás és a kutatás területén.”

 

Az innovációs napon Palkovics László oktatási államtitkár, az ELI Science Park projekt oktatási, kutatási és a gazdaságfejlesztési koncepciójának kialakításáért felelős kormánybiztos bemutatta a szegedi lézerközpont mellé tervezett tudományos ipari park terveit és ismertette megvalósításának ütemezését. Első lépésként a terület rendezése kezdődhet el, majd egy meglévő épület felújításával inkubátorházat alakítanak ki, amely már 2018-ban megnyithat.


SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek