Bezár

Hírarchívum

Nyilvános fórum egyetemi hallgatóknak a fiatalok nemzetközi vándorlásának kérdéseiről

Nyilvános fórum egyetemi hallgatóknak a fiatalok nemzetközi vándorlásának kérdéseiről

2017. május 23.
2 perc

Fiatalok vándorlása - kihívások és lehetőségek Szeged számára címmel nyilvános fórumot és zenés beszélgetést szerveznek 2017. május 25-én 14 órától az IH Rendezvényközpontban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Napjaink fontos kihívása a fiatalok növekvő kivándorlása. A folyamat azonban nem egyirányú: a külföldre költözők egyszer talán hazatérnek és közben külföldi fiatalok is érkeznek városunkba tanulni, dolgozni. Hogyan hat mindez Szeged mindennapjaira, a város gazdaságára és társadalmára, és milyen kihívások elé állítja mindez az önkormányzatot, milyen fejlesztésekkel tehetnék gördülékenyebbé az ügyintézést? Ezekre a kérdésekre is keresik a választ 2017. május 25-én 14 órától az IH Rendezvényközpontba szervezett nyilvános fórumon.

Előadó: Soltész Béla László projektmenedzser-helyettes (KSH Népesedési és Szociális Védelmi Statisztikai Főosztály, Vándorlásstatisztikai Osztály)

Moderátor: Feleky Gábor közgazdász-szociológus, az SZTE BTK Szociológia Tanszék vezetője, a projekt helyi szakmai vezetője

15.00 órától az IH Kávézóban zenél a Members zenekar – közben rövid beszélgetés a zenekar érintett tagjaival arról, mit jelent a szegedi fiatalok életében a vándorlás napjainkban.

A DTP1-1-161-4.1 azonosítószámú YOUMIG: A fiatalok nemzetközi vándorlásának hatásai – intézményi eszköztár és együttműködési csatornák fejlesztése című projekt célja, hogy feltárja a fiatalok (15–34 éves korosztály) vándorlásának okait, családalapítási és munkavállalási trendjeit. A tudományosan feltérképezett folyamatok megismerése révén további kiemelt cél a döntéshozatal, a helyi szolgáltatások támogatása. Az Európai Unió finanszírozásával létrejövő projektben – melynek vezető partnere a Központi Statisztikai Hivatal – 8 európai ország 16 intézménye – köztük Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata – vesz részt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek