Bezár

Hírarchívum

Kutatóknak és médiamunkásoknak hirdet pályázatot a Szegedi Akadémiai Bizottság

Kutatóknak és médiamunkásoknak hirdet pályázatot a Szegedi Akadémiai Bizottság

2017. május 05.
2 perc

Tudományos fokozattal nem rendelkező kutatóknak, egyetemistáknak és a dél-alföldi régióban születő tudományos eredmények bemutatására vállalkozó médiamunkásoknak hirdet pályázatot az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A SZAB Tudományos díja évek óta a fokozattal nem rendelkező fiatalokat, köztük egyetemistákat sarkall színvonalas és eredményes kutatómunkára.

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Szegedi Akadémiai Bizottsága (SZAB) és „A Tudomány Támogatásáért a Dél-Alföldön” Alapítvány a határon innen és túli régióban folyó tudományos kutatómunka ösztönzése céljából pályázatot hirdet Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyékben, valamint a Vajdaság, Temes és Arad megyékben élő kutatók számára.

A pályázaton tudományos fokozattal nem rendelkező, legfeljebb 35 éves pályázók vehetnek részt.

A pályamunka egyéni és kollektív munka eredménye egyaránt lehet. Minden pályázó csak egy pályamunkát nyújthat be. Pályázni a SZAB szak- és munkabizottságai által művelt tudományterületeken, új eredményeket tartalmazó tanulmánnyal lehet.

 

Az ismeretterjesztés és tudománynépszerűsítés küldetése és feladata a színvonalat és minőséget értékként közvetítő médiumoknak. E kiindulópont alapján az MTA SZAB 2017-ben is meghirdeti a nyilvánosság világában kuriózumnak számító médiapályázatát. Az MTA SZAB médiadíja elsősorban a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozathoz kapcsolódik. A várt pályaművek témájának a SZAB tevékenységéhez, ám tágabb értelemben a dél-alföldi tudományos élethez kell kapcsolódnia, ugyanakkor egyaránt megjeleníthetőek pillanatképek, hangulatok, a SZAB tagjai, tudományos kutatók, előadók, a SZAB székház, illetve további olyan épületek, amelyekben tudományos tevékenység, kutatómunka folyik.

Pályázni kizárólag saját szellemi alkotással, saját munkával lehet írott mű, rádióriport, mozgókép, és fotó kategóriában.

 

A pályázatokkal kapcsolatos bővebb információ az MTA SZAB honlapján, illetve itt érhető el.


 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek