Bezár

Hírarchívum

Kiemelt_25e_AJTK

Hiánypótló képzésnek indult, ma is virágzik az SZTE ÁJTK munkaügyi kapcsolatok és társadalombiztosítási szak

Hiánypótló képzésnek indult, ma is virágzik az SZTE ÁJTK munkaügyi kapcsolatok és társadalombiztosítási szak

2017. május 20.
5 perc

25 éve Magyarországon elsőként a szegedi egyetem jogi kara indított munkaügyi kapcsolatok, illetve társadalombiztosítás szakot. A jubileumi emlékülésen egykori oktatók és hallgatók ismertették dióhéjban életpályájukat, a képzéssel kapcsolatos tapasztalataikat a jövőbe mutatóan összegezték.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Főiskolai képzésként 25 éve indult az SZTE jogelődje, a József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán a munkaügyi kapcsolatok és társadalombiztosítás szak. A negyedszázados program múltját és jelenét méltató emlékülést 2017. május 19-én Prof. Dr. Balogh Elemér, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar dékánja nyitotta meg.


IMG_5125


Az ötlettől a megvalósításig


Az SZTE ÁJTK Munkaügyi Kapcsolatok és Társadalombiztosítási Képzések Intézete jubileumi rendezvényén megemlékeztek a szakalapításban is ötletadó Nagy László professzorról, a munkajog klasszikus alakjáról, a nemzetközi hírű jogtudósról. Az ünnepségen megjelent Prof. Dr. Czúcz Ottó, az SZTE professor emeritusa, aki 1999 óta az Európai Unió Törvényszékének bírója, kétszer 6 éves cikluson át vett részt az EU egyik legfelsőbb igazságszolgáltatási szervezetének a munkájában. Dr. Dabis Erzsébet címzetes főiskolai docens és Dr. Tóth Ferenc címzetes főiskolai docens mellett Prof. Dr. Hajdú József intézetvezető egyetemi tanár, valamint diákjaik és a partner intézmények képviselői is felidézték emlékeiket. Helyzetértékelésre Hajdú Józsefet kértük.


IMG_5132


A munkaügyi kapcsolatok, azaz a szociális partnereknek fogalma ismeretlen volt a szocializmusban. A rendszerváltozás után a munkáltatók, az érdekképviseletek, az üzemi tanács, a szakszervezet és az állam kapcsolatában a kollektív joggal, tehát például a bérezéssel és a sztrájkkal foglalkozó terület szakemberigényét, a munkaügyi kapcsolatok képzés indításának szükségességét a nemzetközi szaktekintélynek számító jogtudós Nagy László professzor ismerte fel. Az ő ötlete nyomán és irányításával indult el a szegedi egyetemen a képzés – nézett a múltba Hajdú József, az SZTE ÁJTK Munkaügyi Kapcsolatok és Társadalombiztosítási Képzések Intézetét vezető professzor. – Ezzel párhuzamosan indult el a társadalombiztosítás képzés, Czúcz Ottó professzor vezetésével. A társadalombiztosítás nem volt kifejezetten új képzési irány Magyarországon, de a szocializmus időszakában a társadalombiztosítás közép- és felsővezetői is csak szakszervezeti tanfolyamokra járhattak. Ez a végzettség azonban nem felelt meg az 1992-es köztisztviselői törvény előírásainak. Ennek az új jogszabály támasztotta igénynek megfelelően a hiánypótló szegedi képzés első évfolyamaira az ország szinte minden részéről vezető tisztségviselők érkeztek.

 

Nemzetközi mintázatok


Az induláskor tanársegédként ösztöndíjjal Kanadában dolgozott a két szakot napjainkban összefogó SZTE ÁJTK Munkaügyi Kapcsolatok és Társadalombiztosítási Képzések Intézete vezetője. Hajdú József jól emlékszik, hogy nemzetközi kutatás eredményeként, vagyis más egyetemek hasonló szakjait összehasonlítva alakították ki a szegedi képzés rendszerét.


IMG_5140


– A legnagyobb dilemmát az jelentette, hogy a tervezett szakjainkhoz hasonlatos képzés külföldön többnyire az üzleti és közgazdasági karokon folyt, de 25 éve Szegeden még nem létezett ez az egyetemi egység, csak a jogi karon belüli tanszéken indult el egy ilyen irányú fejlődés. Ezért az akkoriban ötletszintű munkaügyi kapcsolatok és társadalombiztosítási képzést is a tudományegyetem jogi karán belül kezdtük el építeni – hangsúlyozta Hajdú József. – E döntésből az évek során előnyt kovácsolhattunk, hiszen a hazai munkaügyi kapcsolatokban és a társadalombiztosításban is mindent a jog irányít, és a mi hallgatóinkat kiképeztük a vonatkozó jogszabályok ismeretére és használatára.

 

Mintát jelentettek ezek a hiánypótló szegedi egyetemi szakok a többi hazai felsőoktatási intézmény számára. A szegedi jogászok „köpönyegéből bújt ki” – többek között – a budapesti, a miskolci, a győri hasonló szak tematikája is. – A szegedi képzési modell jellemzője, hogy ezeken a joghoz és a mindennapi élethez szorosan kötődő szakjainkon a hallgatókat gyakorlati szakemberek mint meghívott előadók oktatják – hangsúlyozta Hajdú József.


IMG_5124

 

– A döntéshozók is kíváncsiak a véleményünkre – vélekedett Hajdú József, aki példaként említette: az emlékülésük előtti délelőttön egy olyan konferencián vett részt, ahol a régi munkaügyi közvetítői és döntőbírói szolgálat jogutódjának felállításáról vitáztak. Az új és ingyenesen igénybe vehető a Munkaügyi Tanácsadó és Vitarendezési Szolgálat egy régi-új kezdeményezés Magyarországon. Munkáltatók és érdekképviseletek fordulhatnának ehhez a fórumhoz, amely a kollektív érdekviták – például sztrájk, bértárgyalás – rendezésében preventív módon segítene – magyarázta a professzor.

 

Munkaerő-piaci lehetőségek


– Végzett hallgatóinktól tudjuk, hogy az itt begyűjtött jogi és szakmai ismereteket kiválóan tudják kamatoztatni. Az itt szerzett – az induláskor főiskolai szintűnek nevezett szakon - diplomával minden helyzetben megállták a helyüket – hangsúlyozta az intézetvezető. Az alapképzést követően a végzettek többsége egyfajta „munkaügyi kapcsolatok üzemmérnökként” alkalmazza a megszerzett ismereteket, nemigen kerül ügydöntő helyzetbe. A mesterképzésbe bekapcsolódók lehetőségei kiterjedtebbek.


IMG_5135


Az emlékülésen megjelent alumnusok közül többen is vázolták életpályájukat. A humánerőforrással foglalkozó szakemberek munkaerő-piaci lehetőségei kiterjedtek: a nagyvállalatok HR-igazgatójától kezdve a fejvadász cégek munkatársain át a táppénzfejtésben jártas szakemberekig jól hasznosítják az erős jogi és praktikus tudásnak a szegedi egyetemen kapott keverékét.

 

Az SZTE ÁJTK intézetvezető professzora büszke arra, hogy egykori tanítványaik közül sokan hozzátartoznak a munkaügyi kapcsolatok és társadalombiztosítási képzések holdudvarához: egyesek nemzetközi tapasztalatokkal tankönyveket írnak, mások meghatározó személyiségei a szakma fejlesztésének, sokan bekapcsolódnak a felsőoktatásba – egyetemi kollégaként vagy külső óraadóként. Így teremtődik meg az elmélet és a gyakorlat szinergiája az SZTE ÁJTK Munkaügyi Kapcsolatok és Társadalombiztosítási Képzések Intézetében, ahol a folyamatos feladat az oktatás és a szak megújítása – az aktualizálás jegyében. Hiszen amíg ember és munka lesz, addig szükség lesz ezekre a képzésekre. Ennek folyományaként a jelenlegi képzés 2017 szeptemberétől jelentős mértékben átalakul és egy alapvetően új szemléletű és tárgyszerkezetű oktatás fog megvalósulni. A cél, hogy a munkaügy, társadalombiztosítás és az emberi erőforrás-gazdálkodás alapjaival egyszerre ismertessük meg a hallgatókat, akik a KKV. szektorban egyedül is képesek lesznek ellátni ezeket a munkahelyi szintű feladatokat.

 

SZTEinfo – Ú. I.

Fotók: Újszászi Ilona

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek