Bezár

Hírarchívum

_MG_7589

Újranyílt az osztrák tiszteletbeli konzuli iroda Szegeden

Újranyílt az osztrák tiszteletbeli konzuli iroda Szegeden

2017. június 28.
1 perc

Újranyílt az osztrák tiszteletbeli konzuli iroda szerdán Szegeden, a térségben az osztrák állampolgároknak Karsai Krisztina, a Szegedi Tudományegyetem jogász professzora nyújt segítséget.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Elisabeth Ellison-Kramer osztrák nagykövet az SZTE jogtudományi karának egyik épületében működő iroda avatóünnepségen úgy fogalmazott, feladatai közül az egyik legfontosabb a küldő és fogadó ország közötti kapcsolatok ápolása. A diplomata hangsúlyozta, Ausztria és Magyarország hosszú közös történelmi múlttal rendelkezik, ennek számos példáját látni Szegeden is.


osztrak_konzulatus_galeria
Képgaléria az eseményről. Fotók:Bobkó Anna, SZTE Közkapcsolati Igazgatóság


- A két ország közötti gazdasági kapcsolatok erősek, Ausztria Magyarország egyik legfontosabb kereskedelmi partnere. A Magyarországon működő 2800 osztrák cég pedig mintegy 80 ezer embernek ad munkát - közölte Elisabeth Ellison-Kramer. Hozzátette: a szegedi tiszteletbeli konzul működési területén, a három dél-alföldi megyében komoly lehetőség van a gazdasági együttműködés erősítésére.


Karsai Krisztina elmondta, tavaly december 6-án vette át megbízólevelét, azóta látja el sokszínű, felelősségteljes feladatát, nyújt segítséget a hozzá forduló osztrák állampolgároknak. Munkája az élet legfontosabb területeire terjed ki a büntetőügyektől kezdve egészen a nyugdíjfolyósítással kapcsolatos ügyintézésig.


Az osztrák tiszteletbeli konzuli tisztséget Szegeden 2000-től alkotmánybíróvá választásáig Sulyok Tamás töltötte be. Szegeden Románia működtet főkonzulátust, emellett a jelenleg kilenc - az osztrák mellett finn, francia, izraeli, lengyel, olasz, szerb, török és ukrán - tiszteletbeli konzul dolgozik.


Forrás: MTI

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek