Bezár

Hírarchívum

5G koalíció alakult a Szegedi Tudományegyetem részvételével

5G koalíció alakult a Szegedi Tudományegyetem részvételével

2017. június 21.
1 perc

Közel 50 kormányzati és piaci szereplő, szakmai szervezet, ipari érdekképviselet és egyetem – köztük a Szegedi Tudományegyetem – részvételével alakult meg a Magyarországi 5G Koalíció. Az összefogás célja az ötödik generációs mobiltechnológia fejlesztése, annak sikeres és gyors magyarországi bevezetése.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A gazdaság és iparfejlesztés következő dimenzióit nyithatja meg az új 5G hálózat. Az 5G ugrásszerű haladást jelent a mobilfejlesztések terén. Az új technológia jelentősen gyorsabb kommunikációt tesz lehetővé. Az ötödik generációs mobiltechnológia fejlesztése és minél gyorsabb bevezetése érdekében 2017. június 19-én megalakult a Magyarországi 5G Koalíció, melyhez az alapító nyilatkozat aláírásával a Szegedi Tudományegyetem is csatlakozott. A csoport célja egyebek mellett 5G tesztkörnyezet kialakításának előkészítése, szabályozási háttér létrehozása, valamint magyarországi 5G stratégia kidolgozása.


5G


Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora elmondta: Magyarország pozíciói az 5G hasznosításában kiválóak és ezt a lehetőséget ki kell használni. Hozzátette, hogy országszerte fejlesztések sora zajlik az 5G-ben rejlő lehetőségek kiaknázására és számos magyar cég ért már el világszínvonalú eredményeket ezen a téren. Az 5G felhajtóereje a rektor szerint az IoT (dolgok internete – hálózatba kapcsolt okos használati eszközök rendszere) lehet: ennek folyamata hasonló az elektromosságéhoz, amelynek felhasználása nem a világítással, hanem az elektromos háztartási eszközök megjelenésével vezetett globális technológiai forradalomhoz – írja az MTI.


SZTEinfo

Fotó:kormany.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek