Bezár

Hírarchívum

_MG_0252

Mongóliából is érkeztek vendégelőadók a GTK Nemzetközi Hetére

Mongóliából is érkeztek vendégelőadók a GTK Nemzetközi Hetére

2017. április 13.
2 perc

Kilencedik alkalommal rendezett a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara Nemzetközi Hetet, amelyen közel 70 hallgató vett részt és még Mongóliából is érkeztek vendégelőadók.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

- A Nemzetközi Hét – International Week - koncepciója túlmutat a hagyományos oktatási kereteken, kidolgozásakor a felsőoktatás nemzetköziesítése lebegett a szemünk előtt. A karon korábban is rendeztünk hasonló programokat, ezek azonban főként oktatási orientációjú események voltak. Szerettük volna megújítani, kibővíteni, így először 2014-ben szerveztünk olyan eseményt, amely már méltán nevezhető a kar nemzetközi seregszemléjének és az oktatáson túl a közös nemzetközi gondolkodást is szolgálta - tudtuk meg Pusztai-Varga Ildikótól. Az SZTE Gazdaságtudományi Karának Nemzetközi Kapcsolatok programmenedzsere elmondta, az április 3-tól 7-ig tartó, idei Nemzetközi Hétre Spanyolországból, Finnországból, Hollandiából, sőt még Mongóliából is érkeztek előadók, összesen huszonnyolcan. A vendégoktatók egy részével hosszabb távú szakmai együttműködést ápol a kar, személyes találkozásra azonban néhányukkal csak a programnak köszönhetően került sor. Minikurzusaikon a hallgatók többek között üzleti etikát, vállalkozási ismereteket és marketing kommunikációt is tanulhattak. Az egész hét egy kurzusnak minősült, teljesítéséért 5 kredit járt, de nem csak emiatt volt nagyon népszerű a hallgatók

körében.


galeria_GTK_nemzetkozi1
Képgaléria a Nemzetközi Hétről.
 


- Fantasztikus élmény volt az International Week. Négy minikurzuson is részt vettem – hallottuk Földes Sárától. A SZTE GTK International Economy and Business mesterszak elsőéves hallgatója hatalmas lelkesedéssel vett részt az előadásokon, amelyeken naprakész témákat hallhatott. - A hét megtelt interaktív, mozgalmas és izgalmas prezentációkkal, csoportmunkákkal, megvalósítandó üzleti projektekkel, és úgy gondolom, hogy csoporttársaim nevében is elmondhatom, hogy rengeteg energiát és szakmai inspirációt nyertünk a pár nap alatt. A magyar és nemzetközi környezet vegyítése a csoportmunkák során nagyon hasznosnak bizonyult, mindenki nagy lelkesedéssel és kíváncsisággal vett részt a projektekben. Az oktatók hatékonyan bántak az idővel, úgy gondolom, hogy tényleg lelkiismeretesen és jelentős szakmai tartalommal emelték a program sikerességét. Hallgatótársaim nevében is szeretném megköszönni a lehetőséget, remélem, jövőre is lesz alkalmam részt venni hasonló eseményeken – summázta Sára.

GTK_nemtekozi2
Képgaléria a Nemzetközi Hétről.

 

Fotó és szöveg: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek