Bezár

Hírarchívum

tmp_29982-kiemelt_neptun-528078550

Elindult a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszer

Elindult a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszer

2017. április 26.
2 perc

2017. április 26-án bekapcsolták a Neptun tanulmányi rendszert a Szegedi Tudományegyetemen. Az ETR-ről való átállás zökkenőmentesen, műszaki problémák nélkül lezajlott. Április 26-28. között, a rendszert üzemeltető SDA Informatikai Zrt. munkatársai az SZTE-n tartózkodnak segítve a problémamentes rendszer indulást.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem már a tanév eleje óta készült arra, hogy az ETR helyére a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszert vezesse be. 2016 szeptembere óta folyamatosan zajlott az informatikai rendszerek összehangolása, a központi szerver fejlesztése és a rendszer paraméterezése. Mivel az adminisztratív dolgozókat nagymértékben érintette a változás, ezért számukra az SZTE oktatást szervezett: elektronikus tananyagokkal, videókkal és jelenléti oktatással készítette fel a dolgozókat a szerepkörüknek megfelelő feladatok ellátására. Emellett az oktatók és a kari hallgatói önkormányzatok delegáltjai, szakos érdekképviselet tagjai, mentorok is előzetes tájékoztató előadásokon ismerkedhettek meg a rendszer használatával.


2017 áprilisában 3 héten keresztül zajlott az ETR-ben lévő adatok átvitele és ellenőrzése a Neptun rendszerbe. Az adatmigrációt, az ellenőrzést és a tesztidőszakot követően 2017. április 26-tól vehették birtokba a rendszert a hallgatók, az oktatók és az adminisztratív munkatársak. A hozzáférések bekapcsolása folyamatosan, szakaszos ütemben történt. 2017 április elején lezárult az ETR, a forrásadatok archiválásra kerültek. Az archivált adatok azonban továbbra is elérhetők a Neptun felületén található ETR linken.


A Neptun Egységes Tanulmányi Rendszer minden olyan felületről elérhető ahonnan korábban az ETR, így például az SZTE honlapon a legfelső sorban a Neptun menüre kattintva illetve az alábbi linken: http://www.neptun.u-szeged.hu/

A belépésnél az eddigi EHA kódot és jelszót kell használni.


Az új rendszerben az ügyrendek nem változtak, megmaradt a rangsoros kurzusfelvétel. Az intézmény a Neptun rendszer használata során is arra törekszik, hogy a kurzusfelvételi időszakokban is a lehető legszélesebb hozzáférést biztosítsa a hallgatóknak, ezért a rendszer terhelését időben megosztják, vagyis lépcsőzetesen, karonként más-más időben kezdődnek a kurzusfelvételek, ahogy korábban az ETR használata során is.


Az átállással kapcsolatos kérdésekre itt kaphat választ: ETR-ről Neptunra vált a Szegedi Tudományegyetem – kérdések-válaszok!


A rendszerrel kapcsolatos észrevételekkel, az esetlegesen felmerülő problémákkal célszerű közvetlenül a kari hallgatói önkormányzatokhoz, mentorokhoz, tanulmányi osztályokhoz fordulni, akik szükség esetén továbbítják ezeket az Oktatási Igazgatóságra.


A rendszer bekapcsolása utáni a két leggyakoribb hallgatói kérdés az volt, hogy kell-e újra regisztrálni: nem kell, az EHA kód és jelszó használható a belépéshez, illetve hol lehet a szakot megtalálni: a bal fölső sarokban a „Képzés” menüpontra kattintva lehet kiválasztani.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek