SZTE Info

kiemelt_nagykoveti_vizitek

Nagyköveti vizitek

8 hónap alatt 24 ország diplomatáit fogadta az SZTE rektora. Szegeden vendégeskedett 8 európai, 7 afrikai, 4 ázsiai, 3 közel-keleti, 2 latin-amerikai ország képviselője.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Így teremtett lehetőséget az SZTE - Nagy Katalin, a nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes kezdeményezésére és koordinálásával - arra, hogy a nagykövetek saját benyomásokat gyűjtsenek a szegedi felsőoktatási intézményről, a városról. A diplomaták találkoztak az SZTE-n tanuló ifjú honfitársaikkal is. Remélhető, hogy a nagyköveti vizitek következményeként növekszik az SZTE külföldi hallgatóinak a száma. A szegedi egyetem iránti külföldi érdeklődést bizonyítja azt is, hogy míg tavaly 200, addig idén közel 600 külföldi fiatal jelentkezett első helyen az SZTE teljes idejű idegen nyelvi képzéseire a Stipendium Hungaricum program révén.


nagykoveti_vizitek
8 hónap alatt 24 ország diplomatáit fogadta az SZTE rektora - galéria

 


SZTEinfo

Fotó:Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.