SZTE Info

kiemelt_nagykoveti_vizitek

Nagyköveti vizitek

8 hónap alatt 24 ország diplomatáit fogadta az SZTE rektora. Szegeden vendégeskedett 8 európai, 7 afrikai, 4 ázsiai, 3 közel-keleti, 2 latin-amerikai ország képviselője.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Így teremtett lehetőséget az SZTE - Nagy Katalin, a nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes kezdeményezésére és koordinálásával - arra, hogy a nagykövetek saját benyomásokat gyűjtsenek a szegedi felsőoktatási intézményről, a városról. A diplomaták találkoztak az SZTE-n tanuló ifjú honfitársaikkal is. Remélhető, hogy a nagyköveti vizitek következményeként növekszik az SZTE külföldi hallgatóinak a száma. A szegedi egyetem iránti külföldi érdeklődést bizonyítja azt is, hogy míg tavaly 200, addig idén közel 600 külföldi fiatal jelentkezett első helyen az SZTE teljes idejű idegen nyelvi képzéseire a Stipendium Hungaricum program révén.


nagykoveti_vizitek
8 hónap alatt 24 ország diplomatáit fogadta az SZTE rektora - galéria

 


SZTEinfo

Fotó:Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *