SZTE Info

kiemelt_fotozas

Jelentkezz az SZTE imidzs kampányára!

SZTE-s hallgató vagy? A Szegedi Tudományegyetem Közkapcsolati Igazgatósága fotózásra és filmforgatásra várja jelentkezésed.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A fotózás időpontja: 2016. május 5. csütörtök, 11 órától. E-mailben jelentkezhetsz 2016. május 1. éjfélig a ki@rekt.szte.hu email címen. Írd meg, melyik karon, szakon tanulsz, csatolj néhány fotót és írd meg a telefonszámodat is. Köszönjük!


A fotózás részleteiről 2016. május 3-án déli 12 óráig mindenkit értesítünk.


Részvételedet SZTE-s ajándékokkal köszönjük meg!


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.