Bezár

Hírarchívum

Ismét két dobogós helyet szerzett az SZTE Mérnöki Kar a kecskeméti Pneumobil Gálafutamon

Ismét két dobogós helyet szerzett az SZTE Mérnöki Kar a kecskeméti Pneumobil Gálafutamon

2015. szeptember 14.
2 perc

A sűrített levegővel hajtott járművek versenyeinek hét országra kiterjedő mezőnyéből 14 csapat 2015. szeptember 12-én Kecskeméten gálázott. Az SZTE MK két csapata is dobogóra állhatott a léghajtnyok gyorsulási vetélkedésének eredményeként.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának sikeres szereplése már megszokott a léghajtányok seregszemléin. E megmérettetéseken 2009 óta vesznek részt az SZTE Mérnöki Kar hallgatói.

 

14 csapat a rajtnál


A Kecskeméti Főiskola GAMF Kara 2015-ben is megrendezte a már hagyományosnak mondható gálafutamot, mely két egri verseny közt biztosít bizonyítási lehetőséget és remek szórakozást a léghajtányos mezőny legvállalkozóbb kedvű tagjainak.

Kecskeméten 2015. szeptember 12-én 14 csapat állt rajthoz, hogy a gyorsasági versenyszám technikás vonalvezetésű pályáján, illetve 50 méteres távján mérje össze tudását és műszaki felkészültségét.

 

Az SZTE MK 3 csapata

Diff-Air
Diff-Air
A csapatok négy-négy, 200 bar-os palackot kaptak a teljes versenyre. Ezt az üzemanyag-mennyiséget beosztva tetszőleges alkalommal hajthattak ki a pályára. A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara három csapatot indított: a Diff-Air, a Pepp-Air és a Pepp-Air Senior csapat állt rajthoz.

Az SZTE MK Diff-Air Szeged csapatának tagjai: Asztalos Tamás, Kéri Tamás, Kóczi Dávid; a felkészítő oktató: Dr. Péter Szabó István.

A szegedoi mérnöki kar Pepp-Air Pneumobil Team Szeged versenyzői: Dobos Péter Levente, Csamangó Dávid, Módra László, Zakupszki Richárd; a felkészítő oktató: Dr. Tóth István Tibor.

Az SZTE MK Pepp-Air Senior Team összetétele: Ádám László, Bene Sándor, Virág Kristóf; a elkészítő oktató: Dr. Tóth István Tibor.

 

Gyorsasági futam

A gyorsasági versenyben az SZTE MK csapatai közül a Diff-Air a 10., a Pepp-Air a 11., a Pepp-Air Senior a 13. helyet szerezte meg.

Pepp-Air
Pepp Air

A gyorsulási verseny döntőjébe három csapat jutott. A BME Műszakik az első, az SZTE MK Diff-Air csapata a második, Pepp-Air csapata pedig a harmadik helyet szerezte meg, megismételve a 2014. évi kettős dobogós sikert.


További információ:

Facebook:

https://www.facebook.com/DiffairSzeged?fref=ts

https://www.facebook.com/PeppAirTeamSzeged?fref=ts


TV2, Tények, 42. perc:

http://tv2.hu/musoraink/tenyek/186026_tenyek_teljes_adas_2015.09.12._szombat.html

http://www.kecskemeti-hirhatar.hu/hirek/pneumobil-galafutam-kecskemeten

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek