Bezár

Hírarchívum

ankarai_delegacio_kiemelt_nagy

Szegedre látogatott az Ankarai Egyetem rektora

Szegedre látogatott az Ankarai Egyetem rektora

2015. október 19.
1 perc

Kerekasztal-beszélgetésen vett részt, és a Szegedi Tudományegyetemmel való együttműködés további lehetőségeiről tárgyalt Erkan İbiş, az Ankarai Egyetem rektora, akit Szabó Gábor rektor fogadott október 16-án.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi karát, az Állam és Jogtudományi Kart valamint a Juhász Gyula Pedagógusképző Kart aktív bilaterális Erasmus egyezmény köti össze az Ankarai Egyetemmel, de a Bölcsészettudományi Karral való együttműködés is hosszú évekre nyúlik vissza – tudtuk meg Nagy Katalintól.

 

Az SZTE nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettese elmondta: Kincses-Nagy Éva, a BTK Altajisztika Tanszékének oktatója jelenleg is államközi szerződés keretében tanít az Ankarai Egyetem Hungarológiai Tanszékén – segítségével és közbenjárásával jött létre az október 16-i látogatás.


 

Ankarai_delegacio_2015._oktober_16
Szegedre látogatott az Ankarai Egyetem rektora - GALÉRIA


Erkan İbiş rektort, Kasım Karakütük, rektorhelyettest és İlhan Karasubaşı, nemzetközi kapcsolatokért felelős koordinátort Szabó Gábor, az SZTE rektora fogadta. A delegáció tagjai kerekasztal-beszélgetésen vettek részt, amelyen megismerkedtek az egyetem oktatási, tudományos és kulturális tevékenységeivel, a Törökországgal eddig is igen gazdag kapcsolatrendszerével.

 

Az Ankarai Egyetem vezetői új együttműködési lehetőségekről is tárgyaltak az SZTE képviselőivel.

 

SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek