Bezár

Hírarchívum

Kísérletek kavalkádja az Agórában

Kísérletek kavalkádja az Agórában

2015. november 19.
2 perc

Természettudományos családi napot rendez szombaton az Agórában a SzeReTeD partnerintézményeivel. Az érdeklődőket 25 természettudományos interaktív helyszín, tíz barkácsasztal, tematikus termek, játékos ötpróba, logikai és fejlesztő játékok várják.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

kiserletek_logoIzgalmas, látványos, interaktív, természettudományos – így jellemezhető a szombati természettudományos családi nap, amelynek a Szegedi Tudományegyetem partnere, a Szent-Györgyi Agóra ad otthont. A rendezvényen több mint 50 asztalon, az AGÓRA szinte összes termében végezhetnek kísérleteket a látogatók délelőtt 9 óra és 12.30 között.

A 8. osztályos diákok vezetésével 25 különböző természettudományos interaktív helyszínen kísérletezhetnek. Azok számára, akik saját kísérleti eszközt szeretnének építeni (amit haza is vihetnek) 10 helyszínen különböző témájú barkácsasztalok állnak majd rendelkezésre. A tematikus termekben a biológia, a fizika vagy a kémia iránt érdeklődők egy egész teremnyi asztalon végezhetnek megfigyeléseket és vizsgálatokat. Vállalkozó kedvű látogatók a természettudományos ötpróbán mérhetik össze tudásukat. 10 helyszínen logikai és fejlesztő játékokkal ismerkedhetnek a látogatók. Lesz egy olyan terem, ahol kipróbálhatják a résztvevők, hogy hogyan lehet a mobiltelefont kísérletezésre, tudományos mérésre használni. A legkisebbeket a 6 év alattiak terme várja majd, ahol életkoruknak megfelelő természettudományos játszóházzal várjuk őket. Minden egész órában 20 perces látványos kísérletes előadással várjuk a vendégeket a nagyelőadóban. Az Agórában működő Játsszunk tudományt! szakkörösei is fognak kísérletezni, illetve a Látványlaborban is lesznek bemutatók.


A rendezvény célja, hogy a nagyközönség is részese lehessen annak az élménynek, melyet a SzeReTeD laborban tevékenykedő 18 partnerintézmény – köztük az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola - diákjai élnek át a Laborban folyó munka során. A rendezvényen diákok vezetésével végezhetnek kísérleteket azok a látogatók, akik eljönnek ezen a szombat délelőttön az AGÓRÁba. Tulajdonképpen egy nyitott laboratóriumi napot tartunk, melynek a bemutatkozáson kívül másik célja a természettudományok kísérleti tapasztalatszerzésen alapuló népszerűsítése.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek