Bezár

Hírarchívum

Sötétségbe borul a TIK a Föld Óráján

Sötétségbe borul a TIK a Föld Óráján

2015. március 24.
2 perc

A szegedi egyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központja, mint a természeti és társadalmi környezet elkötelezett híve, idén is csatlakozik a Föld Órája mozgalomhoz. 2015. március 28-án este egy órára teljes sötétségbe borul az intézmény.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2015-ben is csatlakozik az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ a klímaváltozás ellen indított nemzetközi kezdeményezéshez, a Föld Órájához.


fold_oraja_plakat


Erősíteni az egyetem „zöld stratégiáját”


Az SZTE alapvető küldetése a környezettudatosság: a Szegedi Tudományegyetem nemcsak Magyarországon, hanem a régióban is kiemelkedik környezetbarát beruházásaival, megmozdulásaival. A 2014. évi „zöld egyetemeket” összehasonlító világrangsorban a 19., Európában a 11. helyezést érte el a Tisza-parti universitas. Magyarországon változatlanul a legzöldebb felsőoktatási intézmény a Szegedi Tudományegyetem. Az intézmény „zöld stratégiáját” erősítve 2015. március 28-án este 20 óra 30 perckor kikapcsolja fényeit a TIK, csatlakozva ezzel a világ legnagyobb önkéntes, klímavédelmi mozgalmához, a Föld Órája.

A rendezvény célja, hogy felhívjuk a hallgatók és az ide látogatók figyelmét bolygónk védelmére, a környezettudatos gondolkodás és az energiatakarékos életmód fontosságára. Ugyanakkor együtt, jó hangulatban töltsük el az áramszünet óráját” – mondta Gyarmati László intézmény igazgató a Föld Órája mozgalomhoz kapcsolódás hátteréről.



Fény-show, zene, játékok


A rendezvény sok érdekes programmal várja a látogatókat, ahol minden korosztály megtalálja a magának való elfoglaltságot. A szervezők az egy óra „sötétség” idejére érdekes és látványos programokkal készülnek. Egyetemistákat, középiskolásokat és városi polgárokat egyaránt várnak kvíz versenyre, társasjátékokra, csocsózásra. Ping-pong és tánc is szerepel a kínálatban. A kézműveskedés hívei elkészíthetik saját Föld Órája bögréjüket, az állatbarátokat a Tappancs jóvoltából terápiás kutyás játék várja. Az egy órás sötétségbe meglepetés fény-show hoz világosságot.


rajzpfoldogy


Mit csinálsz egy óra áramszünet alatt?


A Föld Órája rendezvényhez kapcsolódóan az SZTE Tanulmányi és Információs Központ rajzpályázatot hirdet gyermekek számára. A „Mit csinálsz egy óra áramszünet alatt?” témáról várják a tetszőleges technikával és méretben elkészített pályaműveket. Nevezni három kategóriában lehet: „Aprónép”, azaz óvodások, „Törpe”, vagyis alsó tagozatosok, „Manó”, a felső tagozatosok csoportjában. A pályamunkák beküldési határideje: 2015. március 27. 12 óra. A beérkezett művekből kiállítás készül, mely 2015. március 28. és április 3. között a TIK kiállítási terében tekinthető meg.

A Föld Órájáról folyamatosan frissülő információk az esemény facebook oldalán.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek