Bezár

Hírarchívum

Hallgatói pályázatok Dante tiszteletére

Hallgatói pályázatok Dante tiszteletére

2015. május 13.
2 perc

Az SZTE JGYPK Művészeti, Művészetpedagógiai és Művészetközvetítő Szakkollégiuma pályázatot hirdet a Szegedi Tudományegyetem és a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem valamennyi hallgatója számára – a 750 éve született DANTE tiszteletére.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 750 évvel ezelőtt született Dante emléke előtt az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Művészeti, Művészetpedagógiai és Művészetközvetítő Szakkollégiuma az egyetemi hallgatóknak meghirdetett pályázatokkal tiszteleg.


A pályázat három kategóriában nyújtható be:


I. Kategória – ÉGI PARADICSOM: Dante Isteni színjátékának Paradicsom című részéhez készült illusztrációval.


II. Kategória – FÖLDI PARADICSOM: Szubjektív jövőkép kötetlen megjelenítésével.


Az 1. és a 2. kategóriában pályázni lehet egy vagy kettő alkotás – festmény, vagy grafika, vagy kollázs – elkészítésével, maximum 60 cm X 60 cm vagy 60 cm X 80 cm méretben, kiállítható állapotban (keretezett farost vagy vászon vakkerettel vagy paszpartu).


III. Kategória – Műalkotás(ok) DANTE életművének vonzáskörében témájú tanulmány készítésével, mely a dantei életmű hatására született, jelentős irodalmi vagy képzőművészeti, színházművészeti vagy zenei műalkotás(ok) vizsgálatán alapul. Valamint tanulmányokat várnak arról is, hogy miért közeledtek előszeretettel a művészek és a zenészek a Commediához. A tanulmány terjedelme: minimum 18 ezer karakter.


A pályázat beadásának határideje: 2015. szeptember 25-e, péntek (15 óráig).


A pályázat leadásának helyszíne: SZTE JGYPK Művészeti Intézet Rajz-művészettörténet Tanszék, Szeged, Brüsszeli krt. 37. II. emelet, Iroda.


A pályázat beadásának módja: az 1. és a 2. kategória alkotásait személyesen kérik leadni az Irodában, vagy postai úton a fenti, tanszéki címre küldeni.


A 3. kategória tanulmányát elektronikusan kérjük küldeni: rajztanszek@jgypk.u-szeged.hu e-mail címre, Dr. Máté Zsuzsannának címezve.


A beérkezett pályázatokat az SZTE JGYPK Művészeti, Művészetpedagógiai és Művészetközvetítő Szakkollégiumának Műhely-védnökei, oktatói bírálják el.


Szakmai díjak:


Az 1. és a 2. kategória legjobb művészeti igényű alkotásai csoportos kiállításon vehetnek részt, az SZTE Tudományos és Információs Központjában. A kiállított alkotásokat katalógusban is megjelentetik, a nyertes alkotók rövid bemutatásával és műveik ismertetésével. A kiállítás megnyitója a „DANTE-750” Emlékülés napján lesz, 2015. szeptember 30-án.


A 3. kategória legjobb tanulmányainak szakmai díja: „DANTE-750” Emlékülésen (2015. szeptember 30-án) való előadói részvétel a „Hallgatók óráján” és tanulmányának megjelentetése.


A pályázat lebonyolítója: Dr. habil. Máté Zsuzsanna, az SZTE JGYPK Művészeti, Művészetpedagógiai és Művészetközvetítő Szakkollégium vezetője (SZTE JGYPK Rajz-művészettörténet Tanszék).


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek