Bezár

Hírarchívum

napelem_zold_egyetem_kiemelt_nagy

Zárul az SZTE zöld beruházásai projekt

Zárul az SZTE zöld beruházásai projekt

2015. június 17.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem a fenntarthatóság útján: eddig megtett lépések, lehetséges útirányok című projektelem-záró rendezvényét 2015. június 25-én, 10 órai kezdettel rendezik meg a Tanulmányi és Információs Központban. A rendezvényen az elmúlt évek zöld beruházásait és külföldi felsőoktatási intézmények élenjáró zöld megoldásait is ismertetik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2009-es első zöld iroda program elindulása óta a Szegedi Tudományegyetem nagy utat tett meg addig, hogy 2015-ben már a világ 20 legzöldebb egyeteme között tartsák számon. Az egyetemi és városi polgárokat célzó szemléletformálás mellett az SZTE elköteleződött a megújuló energiaforrások felhasználásában rejlő lehetőségek kihasználása iránt is az elmúlt években. Ezt több olyan nagyberuházás is bizonyítja, mint például a 2015-ben megduplázódó, napenergia felhasználásával megvalósuló villamos energiatermelés, vagy a szennyvízhő hasznosításán alapuló technológia kiépítése a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.


A TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0004 azonosító számú projekt szervezetfejlesztési alprojekt záró rendezvényen Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektorának megnyitó gondolatai után Rovó István létesítménygazdálkodási igazgató mutatja be az elmúlt évek zöld műszaki beruházásainak fejlődését. Ezt követően Gyarmati László intézmény igazgató ismerteti a TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0004 azonosító számú projekt szervezetfejlesztési alprojekt részeként megvalósult TOP 10 zöld egyetem projektelem keretében megismert külföldi felsőoktatási intézmények élenjáró zöld megoldásait, látogatói programjait és jó gyakorlatait. Majd egy szakmai beszélgetésen az SZTE fenntarthatósági törekvéseinek terén további lépések; rövid, közép és hosszú távú akciótervek meghatározására nyílik lehetőség.


A rendezvény részletes programja itt olvasható.


A részvétel lehetősége díjtalan, viszont előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet ITT tehetnek meg. Jelentkezési határidő: 2015. június 23 (kedd) 12:00 óra

 

SZTEinfo


Korábban írtuk:

Az SZTE zöld egyetem: újabb 2040 napelem 18 épületen

Miért az SZTE a „legzöldebb magyar egyetem” a világranglistán?

„Zöld egyetemek” világrangsora: 19. a Szegedi Tudományegyetem

Az SZTE a „legzöldebb” magyar és 35. a Zöld egyetemek toplistáján

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek